• Hideg végtagok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Kb.1 éve, elsősorban hideg téli időszakban jelentkező, visszatérő hideg, fázós alsó végtag problémával küzdök.Elszíneződés, fájdalom, görcs nincs. Voltam Nashwan-Parasound vizsgálaton. Az alsó lábszárakban kb. 30 %-os érszűkületet állapítottak meg a hajszálerekben.Javasolták az újfajta kezelést, de felhíták a figyelmet, hogy az nem pótolja a hagyományos terápiát, gyógyszeres kezelést. Ez ügyben más vizsgálaton még nem voltam. Aspirin protectet és magas vérnyomásra kétfajta gyógyszert(Coaprovel 300 mg és Coryol 12,5 mg)szedek. A fentiek alapján mit javasol a betegség kezelésére? Válaszát köszönöm!

        Dr. Rákóczi Éva válasza a érszűkület témában

        Tisztelt Uram! A végtagok hűvössége többféle belgyógyászati és reumatológiai immun eredetű betegséghez kapcsolódhat. Javaslom, keressen fel egy immunológiai szakrendelést, ahol kizárható lesz ezen eredet, és ezek alapján kaphatja meg a további kezelési javaslatot.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. december 28., 20:33; Megválaszolva: 2011. február 10., 17:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: