• MI LEHET EZ ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő /Doktor úr ! Körülbelül 2 honapja hirtelen jött a heves szívdobogás és szédülés , ájulásszerű gyengeség.Megijedtem és ezért elvégeztem a laborvizsgálatokat , mellkas rtg. és Ekg-vizsgálatot . Minden leletem negativ .A háziorvosom ,Huma-Pronolt (40mg) és (5mg) Eleniumot írt föl, a heves szívdobogások megszüntek a szédülések is ritkábban jönnek de sajnos a szívkörüli sajgás égő érzés még mindig sürün előjön ,van amikor nyugalmi helyzetben is .A vérnyomásom mindig 100 alatt volt , most 108 és 118 közt ingadozik .Lehet ez valami komolyabb gond vagy csak a stressz okozza a mindennapi kellemetlen szédülést és Atipusú szívpanaszt ? Válaszukat előre is nagyon köszönöm . Üdvözlettel :M Ildikó

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! A mellkasi fájdalom hátterében számos ok húzódhat meg, okozhatja akár stressz is, de mozgásszervi ok, reflux is, de sajnos vizsgálat nélkül nem lehet kizárni a koszorúér-betegséget sem - égő jellegű fájdalom jelentkezhet ilyen esetben is. A megadott vérnyomásértékhez pontosítást kérnék - ha ez szisztolés érték, akkor rendben van, ha diasztolés (alsó), akkor mindenképpen magas (ha esetleg a pulzusszámot adta meg, nyugalmi állapotban ez is gyorsnak számít - ez utóbbi esetében jó lenne tudni pl., milyen a vérkép, hiszen vérszegénység felelhet a gyors pulzusért, szédülésért és akár mellkasi fájdalomért is). Mivel interneten keresztül, vizsgálat nélkül nem lehet eldönteni, mi áll a háttérben, javasolt kardiológiai vizsgálat (a negatív nyugalmi EKG nem minden esetben zárja ki a szervi szívproblémát).


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010. november 18., 21:47; Megválaszolva: 2010. november 22., 16:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: