• Bigeminia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr NŐ ÚR! 24 órás szív monitorozás eredménye supraventricularis bigeminia 146 -szor. Kérdésem ez jelent problémát? Másik kérdésem Max. ST depresszio -2.5 -ez mit jelent, van-e tenni való? Az erek rugalmasságáért mit tehetnék? Válaszát köszönöm

        Dr. Bene Orsolya válasza a ekg témában

        Kedves kérdező! A bigeminia során minden második ütés egy ún. extraszisztole, azaz a vártnál hamarabb jelentkező összehúzódás. Ez rendszertelen szívdobogásérzést, kihagyásokat okozhat. Hátterében állhat stressz, alkoholfogyasztás, dohányzás, kávé, gyógyszermellékhatás, de jelezhet szívbetegséget is. Általában nem igényel teendőt. Az ST-depresszió koszorúér-betegésget jelezhet, de ha ez a 2,5 mm a Holter gépi/szoftveres értékelésekor került leírásra, akkor fenntartással értékelendő, mivel egy zajos felvételen nem mindig tudja a gép jól értékelni az ST-szakaszt - azaz orvos is lássa a felvételt. Az erek rugalmasságáért sporttal, zsírszegény diétával, a dohányzás elhagyásával tehet.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010. november 11., 11:01; Megválaszolva: 2010. november 17., 20:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó