• Magas vérsüllyedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Testvérem problémájával fordulok önhöz. az elmúlt hónapokban kicsit erősebb hajhullást tapasztalt, ezért elment vérvételre. a normáltól eltérő értékek: vérsejt süllyedés: 38 vérkép automatával IV. lymphocyta 46,30% minőségi vk.fest.érték ymphocyta:46,00% serum koleszterin 6,43 mmol/l HDL koleszt.dir.meghat.:2,15 mmol/l LDL-koleszt (számolt): 3,72 mmol/l vasköt kapacitás: 82,9 umol/L ASO Latex pozitív antistreptol.menny.megh.: 284 IU/ml 2007 márciusában a következőket diagnosztizálták nála: Prolapsus valv. mitralis insufficientia valv. mitralis insufficientia valv. tricuspidalis kéthegyű billentyű prolapsusa Azóta kétszer műtötték a szemét árpával. A kérdésem az volna, hogy előfordulhat összefüggés a magas vérsüllyedés és a szívproblémák között. Mi állhat a magas vérsüllyedés mögött?Mit javasol, milyen vizsgálatokra volna szükség? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Nem hinném, hogy a billentyűnek köze lenne a gyorsult süllyedéshez és a hajhulláshoz (szívbelhártya-gyulladásban markánsabb eltéréseket lehetne látni). Elég hézagosak a leletek, jó lenne látni CRP-értéket, ill. a teljes vérképet. A gyorsult süllyedés nem mindig utal gyulladásra, pl. terhességben, vérszegénység esetén is magasabb lehet az érték. Ettől függetlenül lehet góc jelen valahol a szervezetben, ez hozzájárulhat a hajhulláshoz is - ilyenkor góckutatást szoktak javasolni. Leggyakrabban fogászati góc jön szóba, de fül-orr-gégészeti, nőgyógyászati vizsgálat is javasolt lehet. A koleszterinszintek is magasabbak, ez lehet életmódbeli hiba is, de felveti pajzsmirigy-alulműködés gyanúját is, ami szintén okozhat hajhullást, ezt is érdemes lenne vizsgálni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. november 10., 12:19; Megválaszolva: 2010. november 14., 20:33

        Tudjon meg többet: szívbetegség
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! 7 éve egy nagy mellkasi ütés által extraventricularis tachycardia teszi kissé körülményessé életem. A diagnózis megállapítása alapján 6 évig /Aprovel/ vérnyomáscsökkentőt szedtem, 1 éve nem szedem mivel...
        Tisztelt Doktornő! Gyakori szívdobogásérzés + pánikbetegség miatt már sokadik alkalommal kaptam 24 órás EKG holtert. Mindig negatív volt az eredmény, kb. 120 VES és 80 SVES-en kívül mást nem találtak soha. Az orvosom mindig megnyugtatott,...