• Magas pulzusszámra jobb lenne a nyugtató?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Nyáron voltam kórházban többszöri rosszullétek után.Voltam szív ill. hasi UH-n.Terheléses EKG-n,EEG-n,24 órás EKG-n.Nem találtak semmit ezért kaptam Cipralex 10mg gyógyszert.Azóta reggelente magas a pulzusom 92-97.A vérnyomásom jó.Ha beveszem a gyógyszert utánna már jobban vagyok,de idegesít a pulzusom.Ez szív eredetű vagy idegi alapon lehet.Mikor hagyhatom abba a gyógyszert?Nem lenne jobb v.mi nyugtatót szedni?Szeretnénk kisbabát is. Válaszát előre köszönöm! Üdvözlettel:Eszter

        WEBBeteg szakértő válasza a pulzusszám témában

        Kedves Eszter! A magas pulzusszámnak számtalan oka lehet - fiatal nőknél vérszegénység, pajzsmirigy működésének zavara jön szóba, ilyen irányú laborvizsgálatokat is lehetne nézni. Természetesen szapora pulzust stressz, szorongás is okozhat. A Cipralex nem a szívre hat, hanem antidepresszáns gyógyszer, pánikbetegség, szorongás esetén is javasolják. Ha valóban lelki tényező merül fel a panaszok mögött (és a fenti okok kizárhatók), akkor inkább pszichológusi, pszichiátriai segítség javasolt, a Cipralex szedését, ill. annak felfüggesztését is specialistával kellene megbeszélni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. november 08., 11:35; Megválaszolva: 2010. november 09., 17:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: