• Enyhe szívszúrások

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Közel egy hete, enyhe szivszúrásokra lettem figyelmes, amik általában nyugalmi helyzetben jelentkeztek. Nem mondhatnám belehasitó fájdalomnak, csak enyhe, pici szúrásoknak, ami pár másodpercig tartott, és naponta 1-2 alkalommal jelentkeztek. Fizikai megterhelés nem váltotta ki a tüneteket. Edzőterembe járok több éve. 4 hónap kihagyás után, szerettem volna ujra nekiálni, de ez meghátráltatott, nemtudom valódi problémával állok-e szemben? Figyelek a telitetlen zsirok bevitelére(omega 3, tökmagolaj), kerülöm az egyszerü cukrokat, stb. Nem dohányzom. A vérnyomásom 122 per 82, és 100 per 50 között változik, a nyugalmi pulzusom 40-45 körüli(evvel már voltam orvosnál, azt mondta erős a szivem). A vércukrom normális. Stressz okozhatja-e mindezt? Netán szerelmi csalódás? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező! A panaszok jellege és az életkora alapján kicsi a valószínűsége, hogy kardiológiai ok álljon a háttérben, inkább mozgásszervi probléma, vagy az Ön által is említett stressz okozhatja a szúrásokat. Mindenesetre a terheléshez, sporthoz fokozatosan térjen vissza, ha tartósabb, nyomó jellegű fájdalom jelentkezik, kardiológiai vizsgálat javasolt.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010. október 31., 21:11; Megválaszolva: 2010. november 03., 09:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: