• Pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        üdvözlöm.olyan problémával fordulok önhöz hogy tavaly óta pánikbeteg vagyok.ugy kezdödött hogy szédülés magas pulzus.kardiologián volt rajtam 24 órás holter.minden ok,csak átlagban 94 ver a szivem ezért kaptam gyogyszert.felet kell bevenni.szedtem kb.3 hónapig.aztán nem semmi gond nem volt.de mostanában megint pánikolos vagyok.akkor szokott magasabb lenni.85-100 között.meg reggelente magasabb egy kicsit aztán helyre áll,ilyenkor veszek be egy gyogyszert.az lenne a kérdésem hogy ez ártalmas e hogy ilyen a pulzusom.belelehet hallni vagy okoz később valami gondott?vérvételre mindig 3 havonta járok.a koleszterinen kivűl minden jó.vérnyomást is ellenőrzőm naponta az is jó 117/80 körüli az átlag.mondjuk nekem régebben is magas volt az átlagnál a pulzusom.90 csak akkor még nem foglalkoztam vele.de ez a pánikbetegség ilyen sajnos most jobban odafigyelek a testemre.mozogni nagyon kevesett mozgok.az lenne a kérdésem hogy mit csináljak menjek még el kardiologiára megint?köszönöm válaszát.

        Dr. Bene Orsolya válasza a magas pulzusszám témában

        Kedves kérdező! Ha a kardiológián, vérvételeknél (beleértve a vérképet, pajzsmirigy-funkciót is) minden rendben volt, leginkább a pánikbetegséget kellene kezelni. A túl magas pulzusszám hosszú távon a szívizom gyengüléséhez vezethet, de ez ált. sokkal gyorsabb szívverésnél fordul elő, 100/perc körüli pulzusnál nemigen kell vele számolni. Javasolt pszichológus, ill. pszichiáter szakorvos felkeresése a pánikbetegség kezelése céljából, de a rendszeres testmozgás bevezetése is sokat segíthet mind a pánikos tünetek, mind a pulzusszám csökkentése szempontjából.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010. október 19., 08:58; Megválaszolva: 2010. október 21., 22:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: