• Infartkus vagy pánikroham?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Párom 32 éves (eddig teljesen egészséges) férfi. Egy éve olyan munkája van, ahol 24 órás szolgálatot kell adnia, ami azt jelenti, hogy nem alszik éjjelente. Van, hogy 36-48 órát is fennt van, és ez elég gyakori, tulajdonképpen minden másnap alszik csak. Ez mostmár látszólag is eléggé megviseli a szervezetét, mert rengeteget fogyott, nagyon fáradt állandóan. Az utóbbi 1-2 hónapban gyakran szúr a szive, sokszor hosszu perceken keresztül. Időnként szédül, homályosan lát és rossza a közérzete. Az elmúlt éjjel lefekvéshez készülődtünk, amikor nagyon rosszul lett. Légszomja volt, feszített a mellkasa, szédült, erős hányingere lett és náhány másodpercre elzsibbadt a szája. Nagyon megilyedtem, hirtelen vizes ruhát tettem a halántékára és a nyakára, inni adtam neki és kértem, hogy lassan és mélyen lélegezzen. 10-15 perccel később elaludt. Szeretném megkérdezni, hogy lehetett-e ez egy szívinfarktus, vagy inkább pánik roham? Orvoshoz nem hajlandó elmenni sajnos, de minden nap győzködöm Őt......

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szívbetegség témában

        Kedves Hölgyem! Vizsgálatok nélkül nem lehet megmondani, hogy mi okozza, okozta a panaszokat. Vegye rá a párját, hogy a saját érdekében menjen el orvoshoz, mert teljeskörű belgyógyászati kivizsgálás szükséges.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. október 09., 14:29; Megválaszolva: 2010. október 11., 13:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: