• Pacemaker

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr nő.Szeptember 15-én volt pacemaker csere.csak a generátort cserélték,az elektródát nem.A műtét közben elvesztettem az eszméletem.Az orvos azt mondta hogy ez természetes,míg cseréli a régit az újra.Másnap reggel bemérték, és beállították a pacemakert.Ekkor újra rosszul lettem.Azt mondta a kezelő orvos hogy ez azért volt,mert pacemaker függő lettem.Az ájulás után jeleztem az orvosnak,hogy zsibbadást érzek az arcomon,fáj a fejem, és szédülök.Ő azt mondta ,hogy pihenjek sokat és elmúlik.Már három hét telt el de semmi javulás .Sőt vannak olyan napok hogy alig tudok felkelni,annyira szédülök.lehet .-e az ok,hogy csak a pacemaker működik ?Leírom az előző betegségeimet ,lehet hogy fontos.1996-ban ASD 2 műtét.DOTE.2002-ben szegeden Pitvarlebegés miatt RFCA.2003 Végleges pacemaker impl.DOTE. 2004-ben.újabb abláció GOKI És végül 2006-ban az utolsó ez a GOKIba.és ez se sikerült teljesen az útban lévő elektródák miatt.Mi lehet az oka a panaszaimnak?Válaszát nagyon várom ,és előre köszönöm.

        Dr. Bene Orsolya válasza a pacemaker témában

        Kedves kérdező! Szédülést, fejfájást számos tényező okozhat, jelen esetben elsőként valóban a pacemaker nem megfelelő működése, ill. nem optimális beállítása jön szóba. (A függőség azt jelenti, hogy pacemaker nélkül a szív magától csak nagyon alacsony pulzusszámot lenne képes produkálni, amivel nem tartható fenn megfelelő keringés - a jól működő PM megfelelő pulzusszámot hoz létre.) A PM típusától függően pl. pacemaker szindróma is okozhat ilyen panaszokat, emellett ellenőrizni kellene az érzékelést, ingerlést is. Ehhez le kell kérdezni a készüléket, ami miatt javasolt visszamenni a gondozó intézetbe. Ha a szívritmusszabályzóval minden rendben, neurológiai ok jöhet még szóba.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010. október 05., 17:31; Megválaszolva: 2010. október 07., 20:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: