• Mitől szúr a szívem? folyt.köv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő, köszönöm válaszát! Valóban nem szívem szúr,az olvasottak alapján és átgondolva valami más lehet a dologban, de orvoshoz nem szivesen megyek csak ha már nagyon muszály. Köhögés, láz nem társult a panaszhoz. Már egy hete van mostmár,hogy tart ez a kelemetlen szúrás-szoritás, ágynyugalomban mondhatni teljesen elmulik, reggel még 1-2 óráig nem is jelentkezik, de utánna egész napommat végig kiséri a panasz. Ülő munkát végzek, az közrejátszhat e? Mély lélegzetvételekkor pedig csillapodik a szúrás. Rossz mozdulatra nem emlékszem, de mikor a futásból viszajövett jöttem,a pályátol 3km kerékpárral, lehet ,hogy megfázitottam volna a mellhártyámat,vagy tüdőmet? mivel a leizadt polóban éreztem is,hogy kezdek fázni. Válaszát előre is kösszönöm! üdvözlettel Domonkos Edvárd

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Edvárd! Ha megfázás, mellhártya-gyulladás okozná a panaszt, a fájdalom inkább súlyosbodna mély belégzésre. Az ülőmunka is inkább a mozgásszervi okot támogatná. Ezek azonban csak találgatások, melyek nem helyettesítik a vizsgálatot, ha a panasz továbbra sem múlik, keresse fel háziorvosát (egy fizikális vizsgálat, EKG, mellkas rtg nem árthat, és a durvább eltérések is kizárhatók).


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010. szeptember 30., 13:54; Megválaszolva: 2010. október 01., 22:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: