• Echocardiographiai lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.dr Nő/Úr .Vastagbélműtét előtt állok.s az ilyenkor szokásos kivizsgálási sorozat alkalmából meg kaptam a szív uh.leletet amit természetesen nem értek.Így megosztom önnel és kérem szíveskedjen megnyugtatni mivel nem tudom hogy mi mit jelent .Addig sem szeretnék fölöslegesen idegeskedni.Aorta:34mm Bal pitvar:45 mm Bal kamra vd54 mm Bal Kamra vs:34 Septun:14 Hátsófal14 E/A:0,81/0,98 dt223m/sec Becsült EF érték :60% Vélemény:Korl.vizsgálhatóság.tágabb bal pitvar ,norm.tág bal kamra ,nom.systolés myocardium functio,kp. súlyos fokú koncentrikus bal kamra hypertrophia .Segmentális falmozgászavar nem látható. Tisztelettel várom Válaszát altatásban nem jelent e ez gondot

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívultrahang témában

        Kedves kérdező! Összességében nem rossz a lelet, annyi látható, hogy a kamra fala megvastagodott (ezt jelenti a közepesen súlyos hypertrophia), valamint a kamra izmos fala nehezebben ernyed el, de jól húzódik össze. Az eltérés lehet magas vérnyomás, túlsúly következménye. A billentyűk, a kamrafunkció rendben vannak (nincs jele lezajlott infarktusnak, jó az EF), a fenti eltéréseknek önmagukban nem kellene a műtét alatt gondot okozni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010. szeptember 30., 13:27; Megválaszolva: 2010. október 01., 22:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: