• Mitől szúr a szívem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mitől szúr a szívem? 4 napja egyfojtában, van mikor erősebben van mikor enyhén szúr,szoritja a szívemmet valami, de mikor elmentem futni pár perc futás után elmult.... azt hittem mostmár minden okés lesz, de mégsem.Mikor egy óra mulva abahagytam a futást viszajött a szúrás. Nem futhatok a nap 24 órájában ,hogy ne szurjon... Válaszát előre is köszönöm Maradok tisztelettel Edvárd

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező! Inkább valamilyen mozgásszervi ok jön szóba, lehet, hogy egy rossz mozdulat következtében alakult ki a fájdalom (a fájdalom jellege inkább ezt támogatja), de okozhatja a mellhártya izgalma is (köhögés, láz társult-e a panaszhoz?). A szív eredetet sem lehet látatlanul kizárni (bár életkorát, a rendszeres sportot tekintetbe véve ennek kicsi a valószínűsége), a biztonság kedvéért jó lenne a háziorvosnál EKG-t húzatni. Valószínűleg pár napon belül megszűnik a panasz, esetleg fájdalomcsillapító megpróbálható, de a pontosabb diagnózis érdekében keresse fel háziorvosát.

        Dr. Bene Orsolya
        Dr. Bene Orsolya, kardiológus szakorvos jelölt
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. szeptember 28., 12:51; Megválaszolva: 2010. szeptember 30., 10:51

        Tudjon meg többet: mellkasi fájdalom
      • Kérdések és válaszok a témakörben: