• Heves szívdobogás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Csuth Ágnes! Arra lettem figyelmes az utóbbi időben, hogy az ágyról felkelve heves szívdobogás kap el majd vár egy másodpercet és dobban egy nagyot és folytatja a gyors dobogást és így tovább. Előfordul akkor is amikor lehajolok majd visszaegyenesedek.Alacsony a vérnyomásom és sajnos keveset iszom. Stresszes munkám van, nem iszom alkoholt és nem dohányzom. Mi lehet ennek az oka?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szapora szívverés témában

        Kedves Kérdező! Az alacsony vérnyomás, a vérszegénység is okoz szapora szívdobogást, ezért elsőként egy rutin fizikális és laborvizsgálat lenne szükséges. Ha itt nem derül ki a kiváltó ok, akkor kardiológiai kivizsgálás lesz szükséges egyrészt a ritmuszavar fajtájának tisztázása céljából, másrészt a lehetséges a kiváltó ok felderítése céljából.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. szeptember 26., 10:11; Megválaszolva: 2010. szeptember 28., 11:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: