• Normális vérnyomás, magas pulzusszám

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen betegségre utalhat a normális vérnyomás, de magas (100 körüli) állandó pulzusszám. Naponta több alkalommal mérem a vérnyomásom és azzal nincs is gond, de a pulzusszám minden esetben igen magas. Megyek majd szívultrahangra és egyéb vizsgálatokra, de érdekelne, hogy milyen betegségek tünete lehet ez?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a magas pulzusszám témában

        Kedves Hölgyem! Az oka lehet pajzsmirigy túlműködés, kevés folyadékfogyasztás, vérszegénység, szívbetegség, egyes élvezeti szerek, stb. A pontos ok csak vizsgálatok után tisztázható. Érdemes egy rutinvizsgálat miatt felkeresnie a háziorvosát.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. szeptember 08., 09:57; Megválaszolva: 2010. szeptember 09., 09:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: