• Mi lehet az ájulás oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Ma délután a postán sorba állva elájultam. Előtte a láttásom fokozatosan elhomályosult es szédelegtem, majd egyik pillanatról a másikra villanyoltás. Olyan volt mintha elaludtam volna.Majd egy-két perccel utána magamhoz tértem. Utána nem voltam rosszul, nem kapkodtam a levegőt megilyesmi. Az áruházban ahol a Posta volt nagyon füledt meleg volt, én meg pulcsiban és sálban voltam. Emellet elég erős menstruációs fájdalmaim voltak. Ez szerepet játszhatott az ájulásomban. Félek hogy valami súlyos betegségem van mert az öccsém(16 volt) szívrohamban halt meg nem rég. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a ájulás témában

        Kedves hölgyem! A hosszas álldogálás és a meleg a vérnyomás esését okozhatja, ez fiataloknál nem ritka,valószínűleg ez áll a háttérben. Viszont tekintettel a családi kórelőzményre, a biztonság kedvéért javasolt egy kardiológiai kivizsgálás önnek is, kérjen beutalót a háziorvostól.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. szeptember 04., 18:05; Megválaszolva: 2010. szeptember 07., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: