• Mi okoz alacsony vérnyomást és magas pulzust?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Alacsony a vérnyomásom 90/50 vagy néha 100/60, de viszont a pulzusom szinte mindig 110 felett van, és kevés a vörösvérsejtem is meg vashiányos is vagyok, így évente egy vastablettás kúrát szokott felírni nekem az orvosom, mivel sokszor el is ájultam csak úgy. Mivel nem voltam túlsúlyos soha, 45-50 kiló között volt a testsúlyom 2 éve, így annyival letudott az orvosom, hogy azt mondta híznom kell, most úgy 55-57 kiló között vagyok, sportolok: úszni, falat mászni járok, sokat mozgok kertben is, hogy kicsit híztam nagy nehezen, így sem változott semmi ugyanúgy megvannak az ájulásaim és ugyan úgy alacsony a vérnyomásom és magas a pulzusom. Nemrégen valamin egyik este felidegesítettem magam, és a pulzusom 175 volt. Villogott a kis szívecske a vérnyomásmérőn is, meg sípolt is, nagyon megijedtem. Mit tegyek?

        WEBBeteg szakértő válasza a alacsony vérnyomás témában

        Az alacsony vérnyomás, a magas pulzusszám lehet a vérszegénység következménye, leginkább ezt kellene kivizsgáltatni, ill. kezelni, ill. a bő folyadékfogyasztás segíthet. A 175-ös pulzusszám lehetett csupán sinustachycardia (vagyis normál ingerképző helyről jött az ingerület, csak a stressz+a vérszegénység miatt magas frekvenciával), azonban az ájulások miatt javasolt kardiológiai kivizsgálás egyéb ritmuszavarok kizárása érdekében.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. szeptember 01., 08:57; Megválaszolva: 2010. szeptember 02., 09:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: