• Szívprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb.1 éve kezdődött!!Egyik pillanatról a másikra(mindegy,hogy munka vagy fekvés közben)szorít a szívem!!Ilyenkor mikor volt lehetőségem,mértem vérnyomást és mindig 100-120 közt volt a pulzusom!!Az utóbbi pár hónapban egyre többször fordult elő!!Sőt ehhez párosult a teljes testben való remegés,amit nem tudok megállítani,hányinger,émelygés,szédülés!!Nagyon szapora szívverés!!Voltam az egyik éjszaka a helyi ügyeleten,ahol javasolták a reggeli fél szem Concor-t,amit a kardiológián nem javasolták,mivel nekem pikkelysömöröm van és a doktornő azt mondta,hogy nem ajánlja ezt a gyógyszert,mert nem jó hatással van a pikkelysömörre!!Így a Dilzemet írta ki!!

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Nem derül ki, mire is kíváncsi pontosan. A Dilzem szintén jó pulzuscsökkentő. Mellkasi fájdalmat számos dolog okozhat a szívbetegségtől a refluxon és a gerinc betegségein át a szorongásig. Ebben az életkorban, főleg nőként kicsi a valószínűsége a koszorúér-betegségnek, de ha panaszai nem szűnnek, a szorítás és a szapora szívverés miatt javasolt kardiológiai vizsgálat. Elképzelhető azonban, hogy a panaszok hátterében inkább csak pánik, stressz áll, érdemes lenne ilyen irányban is vizsgálódni, hiszen lehet, hogy egy kis stresszoldás, jóga, sport meg is oldaná a panaszokat, és nem kellene gyógyszereket szedni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010. augusztus 26., 19:06; Megválaszolva: 2010. augusztus 30., 09:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: