• Szívultrahang

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktor úr/nő.segítségét szeretném kérni az eredményem értelmezésében. aorta tdi 15,5 pulm tdi 17.3 pulm átmérő 24 balkamrai kiáramlási pálya átmérője 21 qp/qs 78.2:53.65=1.45 ejekciós frakció 54% tudom hogy asd II van,azt szeretném megtudni hogy ilyen eredménnyel mennyire sürgős a műtét.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívultrahang témában

        Kedves kérdező! A kérdésre korábban már válaszoltam, az 1,5-es Qp/Qs jelent műtéti indikációt, az 1,45 még a határon van - a műtét szükségessége, sürgőssége a társuló eltérések, ill. a jobb szívfél állapotának függvénye.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010. augusztus 25., 09:25; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 16:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: