• pacemaker után...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Apukámnak 2007-ben volt pacemaker beültetése. A legutóbbi kontrollvizsgálat után igen rémisztő híreket kapott. Saját szíve nem képes önmagától dolgozni, a pacemaker működteti. Ha a pacemaker meghibásodik, leáll a szíve. Most nagyon elkeseredett, nem tudom mivel megvígasztalni. Ön mit tanácsol, hogyan tudnánk az állapotán javítani? Mielőbbi válaszát megköszönve, tisztelettel...

        Dr. Bene Orsolya válasza a pacemaker témában

        Kedves kérdező! A pacemakernek tulajdonképpen ez (is) a feladata - amennyiben a szív nem képes megfelelő pulzusszámot fenntartani, a pacemaker biztosítja azt. Egyeseknél csak időnként van szükség mesterséges szabályozásra, vannak azonban olyan betegek is, akiknek pacemaker nélkül olyan alacsony lenne a pulzusuk, amivel nem tartható fenn megfelelő keringés - erre nem nagyon van más kezelési mód. Ezek a készülékek megbízhatóak (csak a nagyobb elektromágneses teret gerjesztő készülékeket kell elkerülni), a telep pedig nem merül le egyik percről a másikra, rendszeres ellenőrzéssel időben meg lehet állapítani, mikor van szükség cserére.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010. augusztus 22., 12:20; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 14:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: