• Mellkasi szorítás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt webbeteg! 24 éves férfi vagyok, normál testsúlyú. Magasvérnyomásra szedek Concor 5mg és nyombélfekélyre + refluxbetegségre Controlloc 40mg-os gyógyszereket. Május végén voltam kardiológiai vizsgálaton, ahol a szívultrahang szerint egészséges a szívem. Majd elmentem arteriográfos érvizsgálatra is ahol szintén minden rendben volt. Mostanában megpróbálok egészségesen étkezni, emellett nagyon sok gyümölcsöt is eszem. A vérnyomásom normálisnak mondható 100 és 130 közé szokott esni. A gondom az, hogy mellkasi szorítást érzek, nagyon gyakran, de most egyhuzamban 2 napja. Sehova nem sugároz, csak szorít és néha néha megszédülök. Lehetséges, hogy szívbetegség alakult ki a két hónappal ezelőtti vizsgálat óta ? Esetleg a gyors időjárásváltozás is előidézheti ? Vagy megterheltem és izomláz lenne ? Köszönöm előre is a segítséget .

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező! Mellkasi fájdalomhoz sok eltérés vezethet, a fiatal kor sajnos nem zárja ki a szívbetegséget. Nyugalmi vizsgálatok nem feltétlenül mutatják ki a koszorúér-betegséget - jó, ha a szívultrahang negatív lett, de legalább egy terheléses EKG-t is kellene látni a mellkas fájdalom kivizsgálásakor. Nagyobb az esélye, hogy csak mozgásszervi eredetű a jelenlegi fájdalom, de ezt látatlanul nem lehet kizárni, javasolt lenne most is legalább egy nyugalmi EKG-t nézetni a háziorvosnál vagy SBO-n.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010. augusztus 05., 17:01; Megválaszolva: 2010. augusztus 06., 13:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: