• Pacemaker vs ultrahang

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg! A következő kérdéssel fordulok Önökhöz: az ultrahangot és elektromágneses impulzust kibocsájtó elektromos rovarirtó befolyásolhatja-e, zavarhatja-e a beültetett pacemaker működését?

        Dr. Bene Orsolya válasza a pacemaker témában

        Kedves kérdező! Az egyik pacemakert gyártó cég kiadványa alapján ezek a készülékek befolyásolhatják a pacemakert, ha túl közel van a páciens hozzájuk, ezért ajánlatos legalább 15 cm távolságra tartózkodni a készüléktől és a falban futó elektromos vezetékektől (mivel ezeken keresztül is ad le a rovarirtó elektromágneses impulzusokat) - szóval használhatja őket, csak ne menjen túl közel hozzájuk. Maga az elektromágneses tér egyébként nem károsítja tartósan a pacemakert, de megzavarhatja a beállításait vagy az Ön szívritmusának az érzékelését.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010. augusztus 04., 18:45; Megválaszolva: 2010. augusztus 08., 13:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: