• Szív

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kiskorom óta aktívan sportolok.Emlékeim szerint,úgy 2 éves korom óta állandóan visszatérő problémám volt a szívemmel.Soha nem találtak semmit,csak annyit mondtak,hogy mivel sportolok,kicsit nagyobb mint egy átlag embernek,de ez természetes. Van hogy élesen szúró érzés,van pedig,hogy nyomó érzés lép fel.A szúró érzés,amolyan áramütés érzéséhez lehetne hasonlítani. Hirtelen jön és olyankor egy darabig,mozdulni sem merek,mert olyan érzés mint amikor az ember,mondjuk vádlija azon a határon mozog,hogy már közel áll hozzá,de még nem görcsölt be. A nyomó érzés az pedig olyan mértékű,hogy volt,nem tudtam hanyat fekvésből felülni,jó pár percig. Általában nyugalomban tör fel ez az érzés. Legutóbb egy ekg után a háziorvos angina pectoris-al azonnal korházba küldött. Ott adtak nitromint és egy időpontot vagy másfél hónapra rá,amelyen igazán nem derült ki semmi. Annyit mondtak,hogy ez egy focista betegség,ami eléggé rejtett,nem lehet semmit sem észre venni,örüljek mert nagyon erős a szívem. Néha elég gyakran előfordulnak ezek a ,,rohamok",de van hogy 1 hónapig semmi.De volt olyan is,hogy egy nap alatt többször is,van hogy nagyon hevesen,van hogy kevésbé. Mit lehet tenni,vagy mi lehet ennek az oka? Előre is köszönöm!

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező! A mellkasi fájdalomnak rengeteg oka lehet. Első körben mindig a leginkább veszélyes okokat, a szív, a koszorúerek betegségeit kell kizárni. Leírása alapján ez megtörtént, bár nem írja, pontosan milyen vizsgálatok történtek. Ha kardiális eredet nem igazolódik, mozgásszervi ok jön még szóba, reumatológiai kivizsgálás javasolt.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010. augusztus 01., 11:09; Megválaszolva: 2010. augusztus 03., 16:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: