• Szívelégtelenség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 37 éves fiam kardiológiai vizsgálati eredménye a következő: BSA: m2 RVDd: 2,54 cm IVSd: 0,635 cm IVSs: 1,04 cm LVIIDd: 7,07 cm LVIDs: 6,39 cm LVPWd: 0,861 cm LVPWs: 0,907 cm EF (Teich): 0,205 Ao root diam: 3,17 cm LA dimension: 4,35cm LA/AO: 1,37 Doppler: MV E point: 122 cm/s MV A époint: 36,3 cm/s MV E/A: 3,37 MV dec slope: 931 cm/s2 MV dec time: 0,128 sec Ao V2 max: 100 cm/s Ao max PG: 4,03 mmHg Interpretation Summary, Comments: Jelentősen csökkent syst. bkf. Diffus, jelentős hypokinezis. MI II fok, Al enyhe, TI I fok. Tag bal szívfel, restriktiv beáramlási görbe. P.f. nincs. Diagnózis: I2520 Régi szívizomelhalás I4980 Egyéb meghatározott szívritmuszavarok E1070 Insuliln-dependens cukorbetegség többszörös szöv. I2590 Scler. art. corom. (LAD, RCA, 2. marg.) I5000 Pangásos szívelégtelenség I4200 Dilatativ cardiomyopathia 2006-ban SPECT. Epilepsia, régi vasc lézió, polyneuropathia, újabb ictus Tisztelettel kérem válaszát, milyen kezelés, netán beavatkozás várható fiamnál. Lényeges tudnom, mert egyéb más betegségei miatt már munka- és nagymértékben járásképtelen, önálló életvitelre alkalmatlan, ellátásra szorul. Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát. Tisztelettel

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívultrahang témában

        Kedves kérdező! A kérdés nem egyszerű, tekintve a társbetegségeket. A leletek alapján jelentősen csökkent kamrafunkció, szívelégtelenség áll fenn. Ez gyógyszerek adásával sok esetben egyensúlyban tartható, de előfordulhat, hogy időnként infúziós kezelésekre, vénás vízhajtóra, oxigén adására van szükség. Koszorúér-betegség esetén szóba jön az érintett erek katéteres tágítása is, ritmuszavarok esetén speciális pacemaker beültetése segíthet. Mivel minden beavatkozásnak lehetnek veszélyei, mérlegelni kell, a kezelésektől mennyire várható életminőség-javulás, és mikor kell szövődmények előfordulására számítani.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010. július 29., 15:50; Megválaszolva: 2010. augusztus 06., 14:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: