• Infarktus gyanu

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/nŐ! Szeretném kérni segÍtségüket mert nagyon aggódom édesanyám miatt.Múlt hét csütörötk óta jelentkeztek nála fulladásos tünetek.Emellé verejtékezés szorító mellkasi fájdalom és állandó gyengeség valamint alvásérzet párosul.Ezek a tünetek terhelésre rosszabbodnak és naponta többször kb óránként előjönnek.A háziorvos pénteken EKG t készített amin szerinte eltérés van bár azt nem tudom hogy milyen.Befújt a nyelve alá illetve infúziót kapott ezután lett jobban 1 óra elteltével.tegnap beutalt minket a kardiológiára mert hétvégén nem szűntek meg a tünetek ls az Anyukám egyáltalán nincs jobban,sőt.. Vettek tőle vért csináltak EKG-t szívultrahangot illetve mellkasröntgent.A doktornő szerint a szívének nincs komolyabb baja gyógyszer nélkül hazaküldött minket a következőkkel.Idült ischaemiás szívbetegség Angina pectoris.Közepes kamrakontrakciók,EF 60 % laboron: LDH 542 C reaktív protein 14,60 ( a megengedett legnagyobbnak a dupláját mutatj az érték) Monocyta emelkedett MCH alacsony D-dimer 0,53 Annak ellenére írta a papírra hogy édesanyám jól van hogy amíg ott votlunk (fél nap) kb 5ször volt rosszul.Emellett azt is ráírták hogy nem vállalta a terheléses vizsgálatot mert csípőprotézis műtétje volt 1,5 éve és ebből adódó lábfejbénulás tehát nem tud futni... tehát nem nem vállalta hanem nem képes rá. A terhelésről még annyit hogy lépcsőzni sőt sima egyenes terepen menni is alig tud nagyon elfárad és folyamatosan jelentkeznek a szorító fulladásos tünetek.Enni is alig tud. A doktornő szerint nincs komolyabb eltérés de azt megkérdezte Anyukámtól hogy mennyi alkoholt fogyaszt pedig életében nem ivott... Miután hazajöttünk én megnéztem interneten azokat a dolgokat amiket nem mondott el nekünk és ráírt a papírra és nem nyugodtam meg,mert ha jól értelmeztem a dolgokat nagy esélye van az infakrtusra illetve koszorúér meszesedése van.Papámnak is az volt gíy örökölhette tőle Anyukám de a Papa már belehalt ebbe sajnos pedig meg is műtötték. Kérdésem az lenne hogy ilyen értékek és diagnózis mellett mi a teendő?vagy miért nem alkalmaztak nála gyógyszeres kezelést esetleg pár napos megfigyelést?!valamint hogy mondható hogy egy ilyen diagnózisra az hogy tulajdonképpen negatív.A doktornő azt mondta hogy pihenjen ne terhelje magát figyelje a rosszulléteket mert neki aze gyik érték gyanus.de ezt sem fejtette ki sajnos... nagyon kérem segítsenek ha tudnak mert anyukám tegnap óta is folyamatosan rosszul van de akkorát csalódott tegnap hogy nehéz lesz újra orvoshoz vinnem.. Nagyon köszönöm előre is megtisztelő és miharabbi válaszukat!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a rosszullét témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt laborból a probléma oka nem derül ki. a terhelésre jelentkező fulladás valóban a szív eredetre utal. Mindenképpen javaslom, hogy keressék fel a háziorvosát és egy rutin belgyógyászati osztályon kivizsgálást. Amennyiben éjszaka több alkalommal kell pisilnie, délutánra bedagad a lába a komolyabb kardiológiai kivizsgálás indokolt. Vissza kell menni egy a rosszulléteket pontosan rögzítő feljegyzéssel. Mérjék otthon naponta többször a vérnyomását és pulzust.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 27., 09:28; Megválaszolva: 2010. július 27., 23:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: