• Állandó légszomj - Mi okozhatja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Állandó légszomjjal küszködöm, és nehéznek érzem a mellkasom. A laborom teljesen rendben, EKG, szív ultrahang szintén. Mi okozhatja és mit tehetnék?

        WEBBeteg szakértő válasza a légszomj témában

        Légszomjat nemcsak szív eredetű, hanem tüdő eredetű betegségek is okozhatnak. Mivel a leírt panaszok alapján nehéz megítélni a tüdő lehetséges betegségeit (allergiás betegségek, astma, krónikus hörghurut, tüdőgyulladás, a tüdő tágulékonyságának a csökkenése, légutak és a hörgők daganatos elváltozásai valamint vérképzőszervi daganat, stb.) tüdőgyógyászati vizsgálat (pulmonológus) javasolt, amennyiben a szív eredetű okok kizárhatóak.

        Fontos lenne tudni, hogy dohányzik-e, hiszen az krónikus hörghurut fenntartója lehet. Ha eltérést nem találnak, akkor fül-orr-gégészeti vizsgálat is szóba jön a gége betegségei miatt.

        Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-11 22:11:13; Megválaszolva: 2011. július 29., 14:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: