• Katéteres abláció utáni tünetek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Azzal a problémával fordúlnék Önhöz, hogy nekem 2010.06.29- én volt egy katéteres ablációm ritmuszavar panaszaim miatt,sinus reethry tachycardiát állapítottak meg a vena cava superior és a jobb pitvar találkozásánál és többször ablálták,mível az első próbálkozás után visszatért a zavar.Sajnos azota lassan 1 hét eltelt és állandóan nyugalmi állapotban is 94-100 közötti a pulsus számom,vannak fájdalmaim is és néha fulladok is,ez normális?Nem szeretnék gyógy szert szedni,mert a párommal babát szeretnénk. Köszönettel: Adrienn

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívritmuszavar témában

        Kedves Adrienn! Kisebb mellkasi fájdalom, szapora szívverés még előfordulhat ablációt követően, bár a fulladásos tüneteket már nehezebb magyarázni. Kontroll Holter segíthet eldönteni, az abláció mennyire volt sikeres. Amennyiben a panaszok változatlanok, vagy fokozódnak, javasolt a beavatkozást végző intézetben kontrollvizsgálatra menni. A sinuscsomó reentry általában nem jár nagyon magas pulzusszámmal, nem vezet ájuláshoz, keringés-összeomláshoz, de terhesség során fokozódhatnak a panaszok, ezért még a babavállalás előtt érdemes a végére járni a ritmuszavarnak.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010. július 05., 11:36; Megválaszolva: 2010. július 14., 13:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: