• Nyaki surranás érzése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Valamikor ha megtapintom a pulzusomat a nyakamon akkor nem lüktetve ver hanem surlódik vagy mintha hörögne ilyenkor ez az érzés van a szívemnél is csak ott akkor amikor levegőt veszek.Ilyenkor ideges vagyok jár az ideg bennem,gyengének érzem magam.Már voltam EKG-n az nem mutatott semmi bajt.Ezek a tünetek mind egyszerre jelenkeznek.Meg még fulladok.Meg elönt a melegség és verejtékezem,gyenge vagyok.Na most ez lehet-e frontérzékenység vagy valami más.Mit tehetek ellene ha frontérzékenység.Mert általában minden bajom akkor van ha nem stabil az időjárás.Lehet e rá ennyire érzékeny az ember.

        WEBBeteg szakértő válasza a pulzus témában

        Kedves kérdező! A nyaki surranást okozhatja a nyaki ér szűkülete, de akár az is, hogy túl erősen nyomja meg az eret, ezzel okozva átmeneti szűkületet, ahol ún. turbulens véráramlás alakul ki - ezt eldönteni nyaki ultrahanggal lehetne. A többi panaszt okozhatja frontérzékenység, vagy pszichés ok, gyógyszertárban elérhetők gyógynövény alapú, ill. homeopátiás készítmények, melyek csökkenthetik a panaszokat. A fulladás miatt azonban szóba jöhet szív- vagy tüdőbetegség, emiatt keresse fel háziorvosát, aki szükség esetén beutalja a megfelelő vizsgálatokra.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. június 23., 10:50; Megválaszolva: 2010. június 26., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: