• Baloldali tawara szár block

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/ Doktor Nő! 36 éves ezideig nem volt semmilyen problémám, lombik program miatt mentem el EKG ra és ott kiderült a szív ultrahang megerősítette, hogy a baloldali Tawara szár block -om van. Kapok rá gyógyszert, és sajnos a baba vállallástól elvileg egyenlőre le vagyok tiltva. Kérdésem csak az, hogy semmim nem fáj, lehet-e ez halálos kimenetelű? Vérnyomásom teljesen rendben van! Üdvözlettel

         

        Malejkóné Lucia

        WEBBeteg szakértő válasza a szárblokk témában

        Kedves kérdező! Sajnos elég kevés információt kaptam, jó lett volna az echos leletet is látni. A Bal Tawara szárblokk egy ingervezetési zavar a szíven belül. Ritkán előfordulhat, hogy egészséges szívűeknél látható, de inkább az a jellemző, hogy szívizom-károsodáshoz társul, pl. korábbi infarktus, (örökletes vagy szerzett) szívizom-gyengeség/cardiomyopathia kapcsán látható. Feltételezem, hogy az ultrahang ez utóbbit mutatta. A kezelésre, a kamrafunkció javítására számos gyógyszer alkalmazható (ezek panaszok esetén az életminőséget, ill. az életkilátásokat is jelentősen javítják), előre viszont nehéz megmondani, hogy a kezelés mellett mekkora javulás várható, illetve szóba jöhet-e babavállalás a jövőben - erről kezelőorvosa a többi lelet birtokában tudna pontosabb tájékoztatást adni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-06-15 13:50:23; Megválaszolva: 2010. június 27., 13:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: