• Veszélyes lábdagadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Igen tisztelt doktor Nő/Úr! Bár már többen feltettek ezen az oldalon hasonló kérdéseket, mégis megteszem ismét, kiegészítve a saját tapasztalásommal. - Napi 12-16 órai elfoglaltsággal ülök s számítógép előtt, - Sport, testmozgás minimális, - A gyakran nagyon magas vérnyomásomra és a vérzsírszintemre anyagi okok miatt ritkán váltom ki a felírt gyógyszereket, ezáltal nem is szedem őket. - Van úgy, hogy cipőt sem tudok húzni, és a mellékelt kép csak egy "enyhe" dagadást mutat. Van, hogy kétszer ekkora, és a vádlim, az alsó lábszáram kő kemény. - Korom 52 év. - Dohányzom, és stresszes életmódot folytatok. - Alkohol csak minimális mennyiségben. Megtisztelnének szíves válaszukkal. Maradok tisztelettel: S. István

        WEBBeteg szakértő válasza a lábdagadás témában

        Kedves István!

        A dagadás leggyakoribb oka lehet visszér, szívelégtelenség, veseelégtelenség, nyirokkeringési zavar. Érdemes lenne  a szív pumpafunkcióját megvizsgáltatni kardiológussal, a keringési elégtelenségnek nagyon jellemző tünete a lábdagadás a felgyülemlett folyadék nehéz kerigntetése miatt. Természetesen ha ez az eset áll fenn, újabb gyógyszereket fognak javasolni. azt javaslom, hogy háziorvosával tekintsék át a szedett gyógyszereket, sok gyógyszer elérhető generikum formájában is pár száz forintért. Ha szükséges fogynia, akkor a fogyókúrát is javasolt elkezdenie, hiszen a túlsúly is ronthatja problémáját. Javasolt a lábak rendszeres felpolcolása, kímélő, nem túl megerőltető testmozgás.



        Kérdés: 2010-06-15 11:57:20; Megválaszolva: 2010. június 15., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: