• Szív probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Minden leletet magammal vittem, azt is, amiben leírja az aneszteziológus, hogy nem vállalja a műtétet, a szív betegségem miatt. El sem olvasta a doki, a záróban ezt írta: "állitólag az aneszteziológusok kontraindikálták a gerincsebészeti műtétet...ischaemiás szívbetegséget igazoló leletet nem találok"  DRÁGA DOKTORNŐ OTT VOLT MIND, CSAK EL KELLETT VOLNA OLVASNI!!!! 2001-BEN AZ ORSZÁGOS KARDIOLÓGIÁN DR MATOS PROFESSZOR IGAZOLÁSA VOLT NÁLAM!!! MÉGIS EGY 2001. ÓTA KEZELT SZÍVBETEGGEL VOLT DOLGA AZ OTTANI ORVOSNAK... AZ AKKORI EKG:" szinusz ritmus, bal tengelyállás, akut ischaemia, ritmuszavar nem észlelhető. fr: 75/min, norm. P, Pq 0, 12s, keskeny QRS, izoel St szegm, poz szinm T-k."  DE A 2 ÓRÁS MONITOROZÁST NEM ÉRTÉKELTÉK!!!! és a nátrium megint 130, és nem kaptam infúziót, mint 2 évvel ezelőtt...és semmi gyógyszert, még jó hogy vittem a saját gyógyszereimet itthonról. A záróban a régi gyógyszerek volt feltüntetve egy régi záróból, mert utolsó hármat elvittem, a 2001-est amióta a szívemmel kezelnek... Most hogy vigyem a zárót a GOKI-ba, mikor a régi gyógyszereket írja, azt fogja hinni a Doki, hogy nem hallgattam rá és nem szedem a gyógyszereket....Nem??? Ha pihenek állandóan jól vagyok! A minimális terhelésre megint mellkas szorítás van! Napi több befújás után hívjam megint az ügyeletet??? Kerüljek oda vissza, mert itthoni vizsgálatra nem tudják eldönteni, hogy infarktus, vagy csak koszorú kis ér görcs, és ugyanoda kerülök, mert lakcím szerint oda tartozom! Mert ugye úgy nem lehet addig sem élni, hogy semmit nem csinálok, semmit nem járkálok.... ÖN SZERINT MIT TEGYEK? MARADJAK ÁGYBA 22-ÉIG??? KÖSZÖNETTEL: Szabóné Babi

        WEBBeteg szakértő válasza a szív probléma témában

        Kedves Babi! Bocsánat a megkésett válaszért, a technika ördöge és a rendszerátállás kibabrált velem. A kérdés egy részére az idő valószínűleg már meg is adta a választ, gondolom, túl van a 22-ére megbeszélt vizsgálaton. A másik részre, hogy miért nem olvasták el a zárót, miért nem állítottak be új kezelést, már nehezebb válaszolni, nem ismerem a pontos körülményeket. Már beszéltük az orvos-beteg kommunikáció nehézségeit, amit gyakran az időhiány okoz - merni kell kérdezni az állapottal, a gyógyszereléssel kapcsolatosan, amit esetleg a kezelőorvos evidensnek érez, az a betegben számtalan kérdést vethet fel. A másik dolog, amit az idő korlátoz, a zárójelentések olvasása - érdemes kiválogatni (netán időrendbe is tenni) a legfontosabbakat, esetleg kijegyzetelni, mikor mi történt, mi miatt volt kórházban, külön papírra felírni az aktuálisan szedett gyógyszereket, ez nagyban meggyorsítja a munkát, és elkerülhetőek a félreértések. Azt továbbra se értem, ha ott is ISZB diagnózissal kezelték, és elavultnak ítélték a gyógyszereit, miért nem változtattak a kezelésen, de nem ismerem az adott intézet felvételi szokásait. Remélhetőleg a probléma megoldódott az elmúlt napokban, és Ön is megnyugodott.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-06-12 13:41:55; Megválaszolva: 2010. június 26., 17:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: