• mitralis prolpsus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az lenne a problémám,hogy mps-em van,és 5.napja "bedobbanást"érzek,és amikor mérem a vérnyomásom ,ami 112/56 75ös pulzussal ,és érzem a bedobbanást,akkor a vérnyomásmérön kihagy a szivverésem...ez nagyom zavaro,,mert már 5 napja egyfolytába van...

        WEBBeteg szakértő válasza a mitrális prolapsus témában

        Kedves kérdező! Ilyen bedobbanások gyakran jelentkeznek mitralis prolapsus mellett, általában ártalmatlanok. Úgy keletkeznek, hogy a normál ütésnél hamarabb jelentkezik egy dobbanás, ilyenkor még kevés vér van a szívben, ezért ezt a korai ütést általában nem észleli sem a "beteg", sem a vérnyomásmérő (ez lenne a kihagyás), a következő normál ütés pedig egy hosszabb szünet után jelentkezik, ez erőteljesebb, és nagy dobbanásként élhető meg. Ezek az ún. extraszisztolék általában ártalmatlanok, lehet, hogy a nagy meleg miatt szaporodtak meg. Igyon sok folyadékot, Magne B6 is segíthet. Ha a panaszok tartósan fennállnak, javasolt kontrollra menni, elképzelhető, hogy pulzuscsökkentő gyógyszer felírásával ritkulnak a bedobbanások.


        Dr. Piros Zsuzsanna
        általános orvos, fül-orr-gégész

        Dr. Piros Zsuzsanna

        Kérdés: 2010-06-09 14:23:32; Megválaszolva: 2010. június 09., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: