• Szívritmuszavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár napja volt szívkatéterezésem, szívritmuszavar miatt. A katéterezés utáni napokban előjött ugyan ez a szívritmuszavarom napjában többször. Ha felkelek az ágyból, vagy a székből, érzem h gyorsabban ver a szívem, de ha leülök visszaáll normális ritmusra. A tegnapi nap 3 óra hosszáig volt szívritmuszavarom, bevettem rá a gyógyszerem és visszaállt. És ezért szeretném megkérdezni, hogy most katéterezés után miért jelentkezik a ritmuszavarom napjában többször? A Választ előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szívritmuszavar témában

        Kedves kérdező! Bizonyos ritmuszavarok, mint pl. pitvarfibrilláció esetén az aritmia előfordulhat még a katéterezést követően, ez nem feltétlenül jelenti a beavatkozás sikertelenségét. Más esetben bedobbanások, extraszisztolék jelentkezhetnek, ezek élhetők meg erőteljesebbb szívdobogásként. Az is előfordulhat, hogy több olyan góc is volt a szívben, ami ritmuszavarhoz vezetett, és nem sikerült mindegyiket feltérképezni vagy elablálni. Amennyiben panaszai tartósak, javasolt a beavatkozást végző orvoshoz kontrollra visszamenni, elképzelhető, hogy egy újabb abláció megoldja a problémát.


        Dr. Lajtos Melinda
        pulmonológus szakorvos jelölt

        Dr. Lajtos Melinda

        Kérdés: 2010-06-10 13:09:23; Megválaszolva: 2010. június 10., 13:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: