• Pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        26 éves nő vagyok. Az utóbbi 3-4 hónapban vettem észre, hogy a pulzusom nyugalmi állapotban is kb. 100-110 között mozog. Utalhat e valamilyen komolyabb betegségre, vagy elsőként elegendő lenne e pár fölös kilótól megszabadulni, sportolni? Pánikbetegséggel is küzdök, sokszor szorongok, stresszelek ok nélkül is. Milyen veszélye van az ilyen számú pulzusnak, illetve milyen vizsgálatokra lenne szükség, hogy kiderítsük van e valami szervi bajom? Esetleg milyen természetes módon csökkenthető a pulzusszám?

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzus témában

        Kedves Hölgyem!

        A magas pulzus hátterében állhat stressz, pajzsmirigy-túlműködés, terhesség, lázas állapot, szívbetegség, egyes gyógyszerek szedése, alacsony folyadékfogyasztás, stb.

        A biztonság kedvéért javasolt egy rutin EKG elvégzése és egy fizikális vizsgálat a háziorvosnál. A rendszeres testmozgás és a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás is alapvető a probléma megoldásában.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-06-08 13:04:03; Megválaszolva: 2010. június 08., 13:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: