• Kardiológia - Fiatalkori (22 éves) szívfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Elsősorban örülök, hogy rátaláltam erre a lapra és nayon szép amit itt Önök tesznek a betegekért.

        Egy féléve különböző mértékű és típusú szivfájdalommal küzködöm...ez azt jelenti,hogy váratlanul, függetlenül attól, hogy nyugalmi állapotban vagyok-e vagy sem,alkalmanként szívszúrást, illetve nyomást érzek a mellkasamban. De mostanság ehhez hozzáadodik egy gyenge zsibbadás a hátamban, a szívem irányában. A fájdalom nem állandó, akár hetek is kimaradnak, majd újra elkezd. Amit észrevettem, hogy inkább a menstruáció elötti napokban, illetve ha oxigén-hiányos helyiségben tartozkodom fáj a szívem. Utobbi valamelyest értendő, ezért próbálok levegőn lenni, vagy nyitott ablakkal lenni.

        A pulzusom, vérnyomásom és emésztésem normális.Nincs semmilyen egyéb betegségem ,amiről tudnék. Egészséges ételeket fogyasztok (zöldség, gyümölcs), de általában ülő munkát végzek és viszonylag keveset mozgom.

        Nem tudom, hogy a jelek szívgyengesékre vagy ennél többre utalnak...Kérem segítsen.

        Nagyon szépen köszönöm.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        A panasza nem jellegzetes kardiológiai elváltozásra, inkább mozgásszervinek gondolnám, de természetesen mindenképp szükséges kivizsgálni. Arra figyeljen oda, hogy megfelelő legyen az ülés során a testtartása, ne görnyedjen a háta. A háziorvosnál végeztessen egy ruitn fizikális vizsgálatot és EKG-t, de véleményem szerint nincs oka komoly aggodalomra.


        Kérdés: 2010-06-02 12:43:39; Megválaszolva: 2010. június 02., 12:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: