• magas a pulzusszámom mit tehetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        Hetek óta magas a vérnyomásos 160/100, nyugalmi állapotban a pulzusom 98-118 között van! 1 hete szedek egy bizonyos tritace nevű vérnyomáscsökkentőt,ami a vérnyomásomat levitte 130/85-re ,de a pulzusom nem válltozott.Illetve 2 hete zsibbad a bal oldalam a kezem ,lábam olykor az arcom is és van egy folyamatos mellkasi nyomásom ami néha erősebb ilyenkor nehezebben kapok levegőt.

        A házi orvosom elküldött vérvételre és szemfenék vizsgálatra ott minden rendben volt.

        Mit tegyek?

        válaszát előre is köszönöm:

        Tisztelettel Percze Viktória

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzus témában

        Kedves Viktória! Érdemes lenne utánajárni, mi okozza a magas pulzusszámot, az okok egy része vérvétellel tisztázható - nem tudom, mire terjedt ki a háziorvos által javasolt laborvizsgálat. Ha ebben nincs eltérés, pulzuscsökkentő szerre lehet szükség. A magas pulzusszám hátterében kardiológiai ok is állhat, emiatt, és a mellkasi fájdalom miatt (bár ezt okozhatja akár vérnyomáskiugrás is) javasolt kardiológiai vizsgálat.


        Kérdés: 2010-06-01 14:01:47; Megválaszolva: 2010. június 01., 14:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: