• Folyamatos szorító fájdalom, mit mutat a leletem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2006-ban Ami amely során PCI és LAD stent impl Mit jelentenek a következő paraméterek? EKG: V1-4-ben R redutio PA mellkasfelv: Mko basalis-medialisan fokozott kötegezettség. Szív balra mérs. nagyob. Szívöböl elsimult. Aorta kp. tág. Jelenleg is folyamatos szorító mellkasi fájdalom,-haspuffadtság, nehézlégzés,nyakban szorító-érzés, gyakori fejfájás,a szemem állandó jelleggel dagadt, szemész szerint nem szemészeti eredetű. Kardiológiára visszarendelve 07. hó elejére vagyok. Panaszaim lehetnek kardiológiai eredetűek, indokolt-e korábbi vizsgálat?

        WEBBeteg szakértő válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Az EKG-n a korábbi infarktus jele látható, a kissé nagyobb szív is ennek lehet a következménye, de jó lenne látni egy szívultrahangos leletet is. A tünetek megfelelhetnek koszorúér-betegségnek, szívelégtelenségnek is. Mivel korábban volt infarktusa, és stent beültetés is történt, nem szívesen írom, hogy várja meg a júliust. Amennyiben a mellkasi fájdalom, nehézlégzés hosszabb panaszmentességet követően most jelentkezett újra, mindenképpen javasolt korábbi vizsgálat.



        Kérdés: 2010-06-01 14:55:50; Megválaszolva: 2010. június 01., 14:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: