• koszorú kis ér görcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hetek óta egyre rosszabbul vagyok.Legkisebb terhelésre erős fulladás,utána mázsa súly űl a mellkasomra, és nagyon erősen szorít, fáj. Ha nitroglicerin sprayt befújok, kb 5 perc múlva fél óránnyira megszünik.Aztán kezdi újra.Elmentem taxival egy orvoshoz, a taxiban összehánytam magam.8 éve kezelnek:szívelégtelenség, koszorú kisérgürcs és kéttűhegyű billentyű prolapsusa miatt.Követeltem az igazat,és azt mondták nem gyógyítható a mikorvaskuláris angina, és a görcs helyén sérül a szívizom.Ez már minden napos, pici terhelésre, néha pihenés közben is már.Már 3 hete minden napos ez.Létezik erre jobb gyógyszer is vagy kivizsgálás, a billentyüt illetőleg,mert azt mondták:oxigénmentes vér folyik olykor a szívhez.57 éves leszek,már megfőzni sem tudok mostanában, családbn élek.Vannak más és jobb gyógyszerek már, mint az Adalat Gits 30?Plavixot is szedek,és a kórlapomon minden gyógyszer fel van írva.Köszönettel várom válaszát.Reménykedek,szeretnék jobban lenni. Sabóné Babi

        WEBBeteg szakértő válasza a angina témában

        Kedves Babi! Nem ismerem a leleteit, nem írja, történt-e szívkatéteres vizsgálat, mi alapján állították fel a kisérbetegség diagnózist. Ha az elmúlt hetekben sokat romlott az állapota, miniális terhelésre, nyugalomban is jelentkezik a fájdalom (és ez korábban nem volt jellemző), elképzelhező, hogy a nagyobb koszorúereken is kialakult szűkület, mielőbb újabb kivizsgálásra lenne szükség. Az Adalatnál vannak újabb szerek, az angina kezelésére számos gyógyszer alkalmazható, de mindenképpen ki kellene zárni egy esetleges súlyos szűkület lehetőségét. Ha a fájdalom, szorítás nitrátra sem szűnik fél órán belül, akkor taxi helyett inkább mentő hívása javasolt, illetve addig is javasolt vagy egyetemi klinikán, vagy a megyeszékhelyének kórházában kardiológiai szakrendelés mihamarabbi felkeresése.



        Kérdés: 2010-05-28 17:45:19; Megválaszolva: 2010. május 28., 17:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: