• Szívritmuszavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy ritmuszavart milyen hormoneltérések okozhatnak a pajzsmirigyen kívül? (Lehet nagy butaság, amit kérdezek, de a női nemi hormnonok eltérése is kiválthat ilyet?) Valamint, ha valakinek sokszor piros a torka, korábbi mandulagyulladás miatt a tüszök nem húzódtak vissza, ez is káros hatással lehet a szívre? Válaszát nagyon köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a ritmuszavar témában

        Kedves kérdező! Leginkább a pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, mellékvese hormoneltéréseinél lehet ritmuszavarra számítani, bár megfigyelhető némi összefüggés az extraszisztolék, bizonyos ritmuszavarok gyakorisága és a menstruációs ciklus között is. Néhány vizsgálat kimutatta, hogy a magasabb progeszteronszinttel járó fázisban sűrűbben jelentkezhetnek aritmiák. A mandulákkal kapcsolatosan érdemes felkeresni egy fül-orr-gégészt, mivel amennyiben krónikus gyulladás mutatható ki, az hatással lehet nemcsak a szívre, de a vese- és ízületi betegségeket is okozhat.



        Kérdés: 2010-06-04 17:29:34; Megválaszolva: 2010. június 04., 17:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Szavazzon Ön is, kié legyen Az év praxisa a Kárpát-medencében cím!
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó