• Mennyi a normális pulzusszám...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornö!

        Szeretném megkérdezni mennyi egy embernek anormális pulzusszáma.Ugyanis februártol magas vérnyomás kezelésben részesülök/enyhe,1.fokozat,Holter kivizsgálással/naponta 1 drb Karvedigamma 6,5 -ös tablettát szedek.Nem tudom az idöjárás hatására,vagy a tabletta hatása de az utobbi napokban állandoan 62-65 közt van a pulzusom,a nap bármely szakában.Azelött ez nem szokott elöfordulni.Ezen betegségen kivül még kétnaponta Januvia gyogyszert szedek 2.tipusu cukorbetegségre ami szintén elsö gyogyszerem mert körülbelul egy idöszakban derült fény a két betegségre.Azota megtörténik,hogy bizonytalanságérzetem van,türelmetlenség furcsa közérzetem van,amely nem rendszeres,elmulik de idovel visszatér.Az utobbi idöben ugy vettem észre bizsereg az arcom,feszültség jön rám,esetleg bizsereg a kezem.Gyengeség fáradtság jon rám.Gerincproblémáim vannak,elo elojonnek.Most fáj a gerincem is.Már probáltam ilyenkor megmérni a vérnyomásom de rendben volt,125/85,a pulzus billeg olyan 60-65 kozott.Cukormérovel a cukrot is ellenoriztem,de sem magas sem alacsony nem volt,a nap folyamán 6,5 és 8,2 kozott mozgott.mi okozhatja a problémát és elég az a pulzusszám?Tisztelettel:Ditke

        WEBBeteg szakértő válasza a pulzusszám témában

        Kedves kérdező! A 62-65/perces pulzusszám kiváló, nem kell miatta aggódni (a Carvedigamma egyébként pulzuscsökkentő hatással bír, emiatt lehet alacsonyabb a szívverések száma). Mivel a panaszok alatt a vérnyomás, pulzus is rendben van, a zsibbadások hátterében valószínűleg inkább neurológiai, vagy inkább pszichés ok állhat.



        Kérdés: 2010-05-22 17:40:04; Megválaszolva: 2010. május 22., 17:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: