• Magas pulzusszám. Mitől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Először is Üdv mindenkinek!

        Az az én nagy problémám hogy nagyon magas a pulzusom. Nyugalomban 98, ha pedig mozgok akkor van mikor 148-ra is felugrik. 16 éves vagyok és rendszeresen sportolok.  Testnevelés órán futás után van mikor rosszul érzem magam: szédülök,nehezen kapok levegőt,szúr a mellkasom. Most a házi orvosom beutalt a kardiológiára mert neki is nagyon furcsa ez a dolog. Mitől lehet ez? Abba kellene hagynom a rendszeres sportot?

        Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzusszám témában

        Kedves Kérdező!

        Sok okan lehet, egyrészt szívbetegség, emellett vérszegénység, légzőszervi betegség, stressz, pajzsmirigy-túlműködés, alacsony folyadékfogyasztás is okoz ilyet. Azt megmondani, hogy hogyan és mennyit sportolhat csak a pontos diagnózis birtokában lehet majd. Egyelőre javaslom, hogy rendszers pulzuskontroll mellett nagyon óvatosan végezzen csak testmozgást, a pulzusemelő gyakorlatokat pedig egyáltalán ne folytassa. A biztonság kedvéért az iskolaorvost is keresse fel még a vizsgálat előtt, aki részletesen nyilatkozik a sportolási lehetőségekről.


        Kérdés: 2010-05-14 14:16:00; Megválaszolva: 2010. május 14., 14:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: