• Mi lehet a baj? Az ekg óta fáj a bal karom, alig bírom felemelni

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kis kamrai septum defectussal születtem, melyet nem kellett műteni. 81-ben jobb oldali aorta subclavia bypass mütétem volt, melyet 98-ban ismetélni kellett. Most az elmúlt napokban rosszul voltam, ekg-n a következő eltérések jelentkeztek: Kp.teng.állás. Sin.ritm. Fr.:64/min. PQ:0,16 sec, I-a VL: kis q pos T és isoel ST, II-III-a VF: jelzett ST-depr. III: lap neg. T. V3-6: pos T, jelzett ST depr.

        Terheléses ekg eredménye: A terhelés csúcsán II-III-a VF-V5-6-ban 1,0-1,2 mm-es ascendáló ST depresszió alakult ki, mely a testitucióban az inferiol elvezetésben 1,5-1,7 mm-ig fokozódott, majd lassú regresszó mellett horizontális jellegüvé vált. Az ekg eltérést mellkasi panasz nem jelentkezett.

        Viszont a bal karomba azóta is fájdalom van, az éjjel elég erősen éreztem, szinte alig birom felemelni a karom. Eddig a fájdalom a felső karban volt jellemző, de most már az alsó karomban is érzem.

        Kérdésem a bal kar fájdalom összefügghet-e a fent említett ekg eredményekkel?

        Köszönettel:

        Gabcsi

        WEBBeteg szakértő válasza a EKG témában

        Kedves Gabcsi! Nem ismerem az összes leletét, rizikófaktorait, de a terheléses EKG alapján felmerül koszorúér-betegség lehetősége, emiatt indokolt lenne további vizsgálat (echo, terheléses izotóp, szükség esetén koszorúér-festés). Emellett mozgásszervi, érsebészeti, ideggyógyászati ok is lehet a háttérben, a kardiális eredet kizárása után ilyen jellegű vizsgálatok jönnek szóba.



        Kérdés: 2010-05-14 09:57:28; Megválaszolva: 2010. május 14., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: