• ASD susp.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 30 éves vagyok, magas vérnyomás megelőzése céljából (mivel 1-2 hónapja 140 kölrüli mértékeket mértem) elmentem kardiológushoz, aki megállapította, hogy atrialis septum defektusom van. Eddig rendszeresen (nem versenyszerűn) sportoltam, teljesen tünetmentes voltam/vagyok. A kérdésem, hogy ez mennyire jelent komoly gondot? (a jobb kamrai becsült nyomás 34,3+10 hgmm) Előre is köszönöm a segítségét!

        WEBBeteg szakértő válasza a vitium témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az ASD mértékét az echocardigráfiás leleten jelzik. A jobb kamrai nyomás kissé emelkedett, emiatt a kardiológiai gondozás mindenképpen indokolt. Vezessen vérnyomásnaplót. Jelenleg a hétköznapi aktivitásán nem szükséges változatni.



        Kérdés: 2010-05-15 20:55:43; Megválaszolva: 2010. május 15., 20:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: