• Szívnagyobbodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már írtam egyszer, de túl kevés volt az információ. Voltam kardiológián, ott egy kevésbé kedves ember fogadott, aki feltűnően nem is foglalkoztott azzal hogy mi a bajom. Nem igazán tűnt megnyerőnek amit mondott, azt mondtam semmi baja a szívemnek, de így: "Jó hát hagyjuk ezt a szívet még, ténbyleg gyors, de ez ilyen aktív szív" Ugyanis nagyon gyorsan szokott néha dobogni. De nem ez volt a legfontosabb bajom. Fáj a tüdőm, nehézlégzésem van, néha rámjön a fuldoklás, nagyon rossz, szeretnék már oxigént érezni. 17 éves vagyok. Az orvosnak mondtam mindezt, mire elutalt a kardiológiára, ahol ez történt. Visszamentem az eredménnyel, beutalt a tüdőgondozóba. Ott elvégeztek mindent. Akkor mondták hogy tüdőmmel semmi, de nagy a szívem eléggé, de ezzel nem is foglalkoztak tovább. Azt is mondták hogy vérnyomás beteg vagyok, mivel most is 153/80 volt, és amúgy általában is ilyen 140, 130 körül van.  Nem mondanám magam nagyon idegesnek, csak a szokásos, suli, de így nem hiszem hogy idegalapú. Főleg az oldalam fáj, néha szibbadás érzek a mellkasomba. A fejem is sokszor fáj, de nem foglalkozok vele. Gyógyszereket nem nagyon szedek, ritkán, akkor is enyhe fájdalomcsillapítókat pl hasgörcsre. Nem mozgok annyira sokat, úgy tudtam a szívnagyobbodás a sportoloóknak van inkább, mert sokat mozognak. Szoktam mozogni de nem olyan mértékben. Megyek még majd allergia vizsgálatra, de nem hiszem hogy allergiás lennék, sokan azt mondják, lehet asztmás vagyok, de nem derült ki a tüdőgondozóba. Ezért kérdeztem hogy mi lehet a következménye a szívnagyobbodásnak? Választ előre is köszönöm.  

        WEBBeteg szakértő válasza a szívnagyobbodás témában

        Kedves kérdező! Röntgennel észlelhető szívnagyobbodás hátterében számos tényező állhat (valóban, sportolóknál is jelentkezhet a szívizom megvastagodása ill. a szívüregek méreteinek növekedése következtében), bár a leírt nagyobbodás kardiológiai vizsgálat során nem mindig észlelhető. Mindenesetre az eltérés és a nehézlégzés miatt indokolt lenne egy szívultrahang elvégzése, ez pontos képet adna a szív méretéről, funkciójáról - nem tudom, a kardiológiai szakrendelésen történt-e ilyen vizsgálat, a leletek ismerete nélkül nehéz nyilatkozni. Emellett a magas vérnyomás miatt is indokolt a részletesebb kivizsgálás (ennek következtében is kialakulhat a szívnagyobbodás, légszomj), illetve szükség esetén gyógyszeres kezelés. Javasolt kardiológiai kontroll, illetve a területileg illetékes hypertonia centrum felkeresése.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-19 20:10:23; Megválaszolva: 2010. április 19., 20:10

        Tudjon meg többet: szívnagyobbodás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő, Az utóbbi időben gyakran tapasztalom (főként este), hogy a szívverésem 5-10 szívverés után egyet kihagy, majd újabb 5-10 szívverés után ismét egy szünet. Ha egy kicsit mozgok, terhelem, akkor nincs kihagyás, de...
        Tisztelt Doktornő. Legyen szíves megmondani,hogy mi a bajom mert semmit nem mondanak csak azt vigyázzak magamra nagyon. Eredményeim:Echocardiographia: JK 29 mm. Ao.gyök 23 mm. BP 54 mm. Mitr. mellső vitorla prolabál. Ml parastemalisan nem látható....
        Tiszteletem. 27éves lány vagyok.47kg. Folyamatosan magas a pulzusszámom. most pl 99/72/ 119 volt. tegnap este nyugalmi állapotban volt 130-as pulzusszámom. A háziorvosnak is szóltam aki csak azt mondta előfordul. Gyorsan fáradok, sokszor vagyok...
        Tiszteletem rövid lesz. Sajnos elég sokszor van extrázásom félrever a szivem és sokszor van hogy 2 orán keresztül is csinálja azalatt végig fulladok és persze halálfélelme lesz az embernek de gondolom ez természetes folyamat. reggelizni sem...
        Tisztelt Doktornő! három esztendeje tüdőembóliámat követően 1 x 3 szem Syncumarra állítottak be, amely a havi ellenőrzések során 3-3,2 közötti értékeket mutatott. Emiatt kezelőorvosom javasolta, hogy felváltva szedjek egyik nap 3, másik...
        76/min., sinus ritmus. Kp.tengelyàllas, PQ-148,QRS -98,Qtc -417.Mellkasi átmenet v2-3-ben, ll-lll -a VF, V5-6ban 0,5-1mm-es horizontális ST depressio poz. T hullámok. Ez mit jelent jó vagy rossz? Előre is köszönöm válaszát üdvözlettel
        Egyik hozzátartozónk 1,5hónapja infarktus gyanúval kórház került. Ott katéterezés utàn megállapították hogy nem volt infarktus.ezt követően a korházban belàzasodott. Pár nap utàn haza adták(làzasan) mondván húgyuti fertőzése van....
        Tisztelt Doktornö! Hipertoniát diagnosztizáltak nálam,de pár napos gyogyszer szedés után 100 alá huzta a vérnyomásom,igy elhagytam.Most normálisnak tekinthetö 110-120 per 70-80.Viszont azota a pulzusom 90-130 között mozog.Többnyire 100...
        Tisztelt doktornő! Futás vagy kisebb testmozgás hatására zsibbad a lábam a kezem a szám. volt amikor elájultam. A nyaki ütőerem olyankor olyan mintha késsel szurkálnák. Orvosnál még ezekkel a panaszokkal nem voltam. Lehet hogy gyenge a...
        Kedves Doktornó! Egy éve tüdőembóliám volt, Xareltó vérhígítót szedek.A kérdésem a következő: száraz köhögésre a gyógyszerész a Libexin-t 100mg ajánlotta. Mivel olvastam, hogy ennek a gyógyszernek hörgőtágító hatása van szedhetem...
        Legtöbbször 50 alatti a pulzusom a vérnyomásom 160 fölött is volt.A per az mindig jó 75-85.A terheléses EKG és a holter nem mutatott semmit,legfeljebb annyit,hogy éjjel volt 41 is a pulzusom.Fiatal koromban sokat sportoltam.Várom szíves válaszát.
        T.Doktornő ! PFO katéteres zárása történt nálam, amit 25 mm-es Amplatzer occluderrel zártak. Kérdésem az lenne mekkora lehetett körülbelül ( mettől-meddig terjedhet a lyuk amit ekkora occluderrel zárnak) a lyuk amit bezártak? A...
        Tisztelt Doktornő! Édesapám a következő diagnózist kapta egy hirtelen vérnyomáskiugrás után magán úton igénybe vett kardiológiai, valamint hypertoniai szakrendelésen:ritm.szivhangok, kis yst rrgurg zörej pm-la mitr areában pulmpangá snincs...
        Tisztelt Doktornő! Idén 25 éves leszek, 3 éve augusztusban ültettek be egy műbillentyűt az aortabillentyűm helyére. A beavatkozás óta folyamatosan szedem a Syncumar véralvadásgátló készítményt, eltérő adagolással. A kérdésem a nemi...
        Kedves Doktornő! Nemrégiben találkoztam Kril rák olajjal készített táplálékkigészítővel, ami jelentősen több omega3 zsírsavat tartalmaz mint a halolaj.Önnek mi erről a véleménye
        Kérdésem, hogy súlyosan alkohol függő beteg,a testvérem a számára felírt gyógyszerek alkohol tilalmat irnak elő,Ő mindennap iszik,és azt követeli hogy újra adjam a gyógyszereit aminek szedését felfüggesztette.Tudom hogy életbevágó lenne,...
        Tisztelt DrNő! Anyukámnak egy hónapja ültettek be ICD-t, ventrikuláris tachikardia miatt. Nyha III-as fokozatú szívelégtelensége van. A kérdésem az lenne, hogy várható-e állapotjavulás ettől, mert hallottam olyat is, hogy a beültetés után...
        Kedves Doktorno Azt szeretnem kerdezni hogy a Nebispest eletem vegeig kell szednem vagy van esely az elhagyasara es van-e hosszu tavon mellekhatasa Koszonom
        109-113 a pulzuszamom. ez normalis? Ez nyugalmi helyzetben ennyi. 100 alá nem igazán megy. Fordoljak orvoshoz? A vernyomasom e mellett valamikor 80 es valamikor 110.
        Jó napot kivánok dr nő!Azzal fordultam nem túl régen az orvoshoz,hogy időként érzek egy nagyobb sziv dobbanást!Készitett ultrahangot aminek az eredménye a következő!Az aorta billentyű három tasakos felette lényeges grandiens nem...