• Szívnagyobbodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már írtam egyszer, de túl kevés volt az információ. Voltam kardiológián, ott egy kevésbé kedves ember fogadott, aki feltűnően nem is foglalkoztott azzal hogy mi a bajom. Nem igazán tűnt megnyerőnek amit mondott, azt mondtam semmi baja a szívemnek, de így: "Jó hát hagyjuk ezt a szívet még, ténbyleg gyors, de ez ilyen aktív szív" Ugyanis nagyon gyorsan szokott néha dobogni. De nem ez volt a legfontosabb bajom. Fáj a tüdőm, nehézlégzésem van, néha rámjön a fuldoklás, nagyon rossz, szeretnék már oxigént érezni. 17 éves vagyok. Az orvosnak mondtam mindezt, mire elutalt a kardiológiára, ahol ez történt. Visszamentem az eredménnyel, beutalt a tüdőgondozóba. Ott elvégeztek mindent. Akkor mondták hogy tüdőmmel semmi, de nagy a szívem eléggé, de ezzel nem is foglalkoztak tovább. Azt is mondták hogy vérnyomás beteg vagyok, mivel most is 153/80 volt, és amúgy általában is ilyen 140, 130 körül van.  Nem mondanám magam nagyon idegesnek, csak a szokásos, suli, de így nem hiszem hogy idegalapú. Főleg az oldalam fáj, néha szibbadás érzek a mellkasomba. A fejem is sokszor fáj, de nem foglalkozok vele. Gyógyszereket nem nagyon szedek, ritkán, akkor is enyhe fájdalomcsillapítókat pl hasgörcsre. Nem mozgok annyira sokat, úgy tudtam a szívnagyobbodás a sportoloóknak van inkább, mert sokat mozognak. Szoktam mozogni de nem olyan mértékben. Megyek még majd allergia vizsgálatra, de nem hiszem hogy allergiás lennék, sokan azt mondják, lehet asztmás vagyok, de nem derült ki a tüdőgondozóba. Ezért kérdeztem hogy mi lehet a következménye a szívnagyobbodásnak? Választ előre is köszönöm.  

        WEBBeteg szakértő válasza a szívnagyobbodás témában

        Kedves kérdező! Röntgennel észlelhető szívnagyobbodás hátterében számos tényező állhat (valóban, sportolóknál is jelentkezhet a szívizom megvastagodása ill. a szívüregek méreteinek növekedése következtében), bár a leírt nagyobbodás kardiológiai vizsgálat során nem mindig észlelhető. Mindenesetre az eltérés és a nehézlégzés miatt indokolt lenne egy szívultrahang elvégzése, ez pontos képet adna a szív méretéről, funkciójáról - nem tudom, a kardiológiai szakrendelésen történt-e ilyen vizsgálat, a leletek ismerete nélkül nehéz nyilatkozni. Emellett a magas vérnyomás miatt is indokolt a részletesebb kivizsgálás (ennek következtében is kialakulhat a szívnagyobbodás, légszomj), illetve szükség esetén gyógyszeres kezelés. Javasolt kardiológiai kontroll, illetve a területileg illetékes hypertonia centrum felkeresése.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-19 20:10:23; Megválaszolva: 2010. április 19., 20:10

        Tudjon meg többet: szívnagyobbodás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Az öcsém (19 éves) állítólag 1,5 évig herbált és marihuánát szívott elvétve, bulik alkalmával. Elmondása szerint nem több mint 30 szálat összesen. Valószínűleg március óta már nem szívott semmit. Azóta viszont...
        Kedves Doktornő! Nebilet 5mg gyógyszert szedek. Szeretném elkezdeni a Yasminelle fogamzásgátló gyógyszer szedését. Ezek mellett még Alvesco inhalátort is használok. A nebilet gyógyszer befolyásolja a yasminelle fogamzásgátló gyógyszer...
        Mai napon EKG vizsgálaton voltam ismétlődő panaszaim miatt amik a következők: dobogás érzés, szédülés, néha hányinger . Voltam mar tavaly kardiológiai vizsgálaton ahol azt mondtak nincs bajom. Csatolom az EKG leletem amivel kapcsolatban az a...
        Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak pangásos szívelégtelenség diagnózisa miatt mellkasröntgen elkészítését javasolta a kardiológus. A röntgen az alábbi eredményt hozta: " magasan álló rekeszek, jelentős gyomorléghólyag bal oldalon,...
        Üdvözlöm Doktor Nő! 18 évesen MPS-t állapítottak meg nálam. Úgy tudom ez okozhat nehézlégzést, néha szívszúrást, fáradékonyságot, ájulásérzést, szívritmuszavart néha. Ezek a tünetek azóta is jelentkeznek időközönként. De most...
        Kedves Doktornő! Kérem véleményezze a leleteimet,mert lehet csak pszichés de nem érzem jól magam,vérnyomásom ugrál,vérnyomáscsökkentőkre nem reagál,azt mondják az orvosok Pszichés az egész! De sokszor érzek ritmuszavar szerű érzést,és...
        Tisztelt Doktornö.Kiértékelt eredmény a 24 orás ekg-nak SVS 30 S COU 21 S-SAL 1 S-VT S-FIB S-FLU VES 1535 V-COU 89 V-SAL 17 V-T V-BIG 170 RonT 39 V-HB V-FLU L-ASY L-LONG 8 L-BRADY 24 ST-ELEV ST-DEPR 8 USER 2 Evel kapcsolatba az lenne...
        21 Éves nő vagyok,körülbelül fél éve,kezdődott minden.December környékén,amikor egy este elkezdett lüktetni a fejem,vagyis szivdobogás érzésem volt,számomra ez igy ismeretlen volt.Megmértük a vernyomásom,rendben volt,a lulzust nem...
        Tisztelt Doktornő, Szívultrahang vizsgálatom eredményei: Aorta gyök: 27mm Separatio: 22mm Jobb kamra: 24mm E-ivs: 5mm Septum 9/17mm Hátsófal: 9/18mm Balkamra DD: 45mm DS: 27mm EF: 73 Pulm áramlás: 1 m/s Bal pitvar: 27x34mm Jobb pitvar:...