• Mellkasfelvétel eredményének értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Chr. pangás a kisvérkörben sziv a norm. felső határán: Tágabb elongált aorta.

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkas röntgen témában

        Tisztelt Kérdező!

        Életkor ismeret nélkül nehéz nyilatkozni és előzmények sem állnak rendelkezésre. Javasolt egy rutin belgyógyászati vizsgálat, vérnyomás beállítás.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-19 11:19:02; Megválaszolva: 2010. április 19., 11:19

        Tudjon meg többet: mellkas röntgen

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Molnár Dóra! 2015.02.03.-án tüdőemboliával kezeltek,02.10.ig.Valószínű fogamzásgátló szedése miatt. Azóta véralvadásgátlót szedek (xarelto). Az orvosom szerint, a szív ultrahang alapján, a pitvari septumon nagy amplitódójú...
        Tisztelt doktornő!! 17 éves lány vagyok és kb.1 hónapja volt katéteres kezelésem a ritmuszavarom miatt és az lenne a kérdésem hogy normális-e a 80-100 közötti pulzus nyugalmi állapotban ilyen beavatkozás után??
        Tisztelt Doktornő!Egy hónapja klinikai kivizsgálás után kardiológiai kezelés alatt állok. A kezelőlapom szerint szívelégtelenség, 70/min pitvarfibrilláció, echo: bk:66/55mm, EF:35%, II.MI, TI. Státus Systolés zörej, hepar 2 h.u. maius....
        Jonapot!Meg januar elejen kezdodtek a tunetek:idokozonkent elofordul hogy felgyorsan a szivveresem 5-10 percig tart naponta tobbszor elofordul,nagyot dobban a szivem mintha kihagyna,neha szedules,gyengenek erzem magam,ful csengese,neha legszomj...voltam...
        T. Doktornő! Néhány hete egy EKG vizsgálaton kiderült, hogy Supracentrikularis paroxysmalis tachycardiám van. 180-as volt a pulzusom /egyébként is nagyon izgulós vagyok/. Már régóta /kb 20 éve/ vizsgálgatták, de nem állapítottak meg soha...
        T.Doktornő! Véleményét kérem az alábbi echo leletmről. Nehéz a légzésem FEV1 kb 1 liter de már évek óta ennyi, mostani légsuomjamat ugy érzem szivem okozza. Ef 65% Nor tág szivüregek,segm.mozgzavar nem látható bal-j irányu pitv.áraml...
        Tisztel doktornő!Erős szívdobogást éreztem az elmúlt napokban bizonytalan időközönként.A munkában is előfordult amikor meg kellett erőltetnem magam egy kicsit.Pár napja Kb. 100 méter kocogás után majd kiugrott a helyéről,és elég furcsán...
        Tisztelt Doktornô! Folyamatosan sohajtasi kenyszerem van,illetve mintha nem tudnek eleg levegot szivni a tudombe (mely testhelyzettol es aktivitastol fuggetlenul jelenik meg/szunik). Emelett hatfajas, bal kezem egesze illetve kiejezetten a bal vallam faj,es...
        Tisztelt Doktornő! Egèsz törtèntem hátfájással kezdődött. Igazából 6 ève kisfiam születèse után. Azóta több kivizsgáláson estem át negatív eredmènyekkel. ( kardiologo èrseb. reum. Neuro.) Folyamat fáj a hátam ès egyre többet ès...
        Üdvözlöm! A pulzusom egyre gyakrabban leesik 60 alá. Szív ultrahangon nem találtak eltérést. Szédülök, fehér foltok jelennek meg, gyengeség. Szeretném megkérdezni, hogy milyen lehetőségeim vannak, merre indukjak? Köszönettel, M.Helgy
        Kedves doktor nő!Olyan problémám lenne, hogy 9 hónapja szültem természetes úton! mikor haza jöttünk a kórházból, rá egy hétre kialakult egy ritmus zavar...(a torkomba érzem mikor félre üt meg össze vissza ver) Voltam háziorvosnál, de...
        Tisztelt fő orvosnő !Betegségem, Ishaemiás cardiomyopathia koszorúérbe vagy helyére beépitett implantátum.Most voltam szívizotóp vizsgálaton,az eredmény alapján a septumon,és az anteroseptalis fal basális részén látható perfusios defectus...
        Tisztelt Doktornő! Idén 02.13.-án Coronarographia vizsgálaton voltam. A vizsgálat során jobb coronaria légembolia, majd átmeneti occlusio alakult ki, majd bfradycardia hypotonsio jelentkezett. Atropin és Tonogen adására rendeződött. Ezt a...
        Üdv! Azt szeretném megtudni hogy van e valakinek tapasztalata hogy mitől lehet ilyen magas a pulzusom.Ami azt jelenti hogy nyugalmi helyzetben 80-90 között van,de mihelyst felállok valamiért rögtön felszalad 120-130 közé,ha így maradok egy...
        Tisztelt Doktro No! Olyan problemam lenne, hogy 4 honapja egy panikrohamaim vannak magas pulzusszammal, de kivizsgalas utan a pulzusszamugrasos rohamok megszuntek. Kivizsgalas legfobb eredmenye MPS. Elso foku insuffal. (EKG, sziv Uh. , mellkasrontgen)...
        Az ACE-gátló és a Béta-Blokkoló 2-2 levélnyi beszedése okozhat hirtelen halált!?
        Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Érdeklődöm, hogy nők esetében mikortól, és milyen időközönként célszerű kardiológiai szűrésen rendszeresen részt venni? Azaz hány éves kortól? Milyen életkortól lehet TB alapon menni? Kérdezem mindezt...
        Tisztelt Doktornő! Legyen szíves értékelni az Echo eredményemet. Echocardiographia: JK 39mm. Ao.gyök 23mm. BP 61 mm. Dd 73,Ds 52 mm.EF 33%. Rossz BK-i syst. funkció. Mitr.mellső vitorla prollabál.Segment falmozg. nincs. MI: II foku MS...
        Kedves Doktornő! Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy mi okozhatja azt a problémát, hogy időközönként úgy érzem, hogy szívritmuszavarom van? Ilyenkor olyan érzésem van, mintha rendellenesen verne a szívem, lassan vagy gyorsabban, leginkább...
        kedves doktornő, mit jelent a szív-ultrahang leletben "JP-ban Chiari hálózat" ? köszönöm