• Szívnagyobbodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kérdésem csak annyi lenne, hogy mi van akkor ha szívnagyobbodásom van? Mi a következménye? Mit tehetek ez ellene?

        WEBBeteg szakértő válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező!

        Önmagában ennyi információ alapján nem lehet véleményt mondani, kérem írjon több konkrétumot (pontos diagnózisok, milyen betegségei vannak, milyen fokban nagyobb a szíve, mik a panaszai). ez esetben tud rá szakértőnk értékelhető választ adni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-16 09:20:07; Megválaszolva: 2010. április 16., 09:20

        Tudjon meg többet: szívbetegség
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 2009.04.17-én hátsó fali szív infartusom volt.Diagnózisokat ezekkel a kódokkal látta el az orvos: Angina pectoris I2080, ISZB I2480, St,p.myoc.inferior I2520, Obesitas E6690, HLP E7820, Koszorúérbe vagy helyére beépített...
        Üdvözlöm! December közepén kaptam egy szívizom gyulladást egy náthának köszönhetően. Egy hét kórházi megfigyelés és kezelés után picit több mint egy hónap otthoni pihenés munka nélkül. Concord 2,5mg és Tritace 2,5mg ot szedeg minden...
        Kedves Doktornő. II. tipusu veleszületett szivbillenytyű zavarom van, amire azt mondták hogy minden beavatkozás után kell kapnom antibiotikumot. Decemberben voltam histeroscipián, ahol méh átalakitó műtétet végeztek (csak kicsi részt vágtak ki...
        állandó hideg végtagok, légszomj,gyengeség,időpontot szeretnénk kérni, pészméker van beültetve, de nem igazán foglalkoznak a tünetekkel sajnos szeretnénk ha egy normál kivizsgáláson esne át köszönettel Tóthné Sz Katalin
        Tisztelt doktor úr/nő. Az lenne a kérdésem, hogy most nemrègen volt egy cardioversio beavatkozásom ès syncumárt kell szednem napi kèt mg-ot. Ezen feltètelekkel lehet számomra tetoválást csináltatni? Másfèl èves koromban volt egy fallot...
        Tisztelt Doktor Nő, Doktor Úr! Nagymamámnak a kezelőorvosai szerint egy "általános érszűkülete van". Mindkét lábán fekély alakult ki(2-3 éve), ez naponta kezelve van, de egyre nagyobb. Kb. fél évente infúziós értágító kezelésre jár....
        Kedves Doktornő, Csináltattam egy laborvizsgálatot, amiből kiderült, hogy magas a koleszterinszintem, de nem kiugró értékkel. Nem vagyok túlsúlyos, sportolok is. Az étkezés tekintetében is próbálok odafigyelni. Mindig reggelizem, ami...
        Édesanyámnak pacemaker beültetése volt 5 éve. Azóta problémamentes (szívritmuszavar, többször elesett.) Azóta szed Syncumar-mite 1 mg gyógyszert. Napi adag 1 szem, másik nap másfél szem. Mellette az alábbi gyógyszereket szedi: Milurit 300...
        3 hete szívkatéteren estem át. És a ball csuklomon ahol bevezették a katétert van egy kisebb csomo. Az lenne a kérdésem ez elmulik??És ez nem gond?Köszönöm válaszát. Tünde.
        Tisztelt Doktornö! Sokat hallottam a méregtelenitö, salaktalanito kurákrol,melyek közül soknak utána néztem. Találtam egy terméket a neve: Herbálfix. Mivel eléggé meggyözött a sok pozitiv tapasztalat, ugy gondoltam én is kiprobálom, igy...
        Tisztelt Doktor Nő! Szeretném megkérdezni, hogy napi hány db extrasystolé számít még normálisnak? Kardiológusnál voltam már azt mondta nem számottevő mértékű,de mostanában naponta sokat megérzek és elég kellemetlenek. Köszönöm...
        Tisztelt Doktorno! Az lenne a kerdesem, hogy mi okozhatja azt, hogy ha nagy levegot veszek vagy asitok, kihagy a szivem egyet es egy eros utessel bepotolja? Nagyon ijeszto. Nyuglmi allapotban teljesen normalis a szivritmusom, csak a nagyobb levegovetelnel...
        Tisztelt Doktornő! Ezen betegségek után igénybe vehetek adókedvezményt? Scer.art.coron(3-ér),St.p.inf.myoc.inferior(STEMI 2013),St.p.RCA PCI (2BMS) St.p. rePCI et RCA (POBA) et PCI ad LAD(1BMS), insuff. vantr.sin.cordis.min.gr.Tachycardia ventr....
        Tisztelt Doktornő! Súlyos vizesedés van jó pár hónapja.Lábnál kezdődött,most kb 3-szor akkora mint az eredeti állapot(lábfej,boka,vádli,comb is)Haspuffadás,és fekvő állapotban azonnali fulladás lép föl.Vérnyomás 5-10 éve legalacsonyabb...
        Tisztelt Doktornő! Alkalmanként az alábbi tünetet tapasztalom, kérem, segítsen, hogy valami betegséget jelez-e, vagy természetes. A bokám elülső részén egy pillanatra hideget érzek, mintha egy jégkockát ejtettek volna rá. Megnéztem, és...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan problémám lenne, hogy az utóbbi időben hetente többször is kihagy a szivem és utánna torokszorító érzésem van. Ez általában este jelentkezik nyugalmi állapotomban. 20 éves lány vagyok és aaggaszt ez az...
        Tisztelt Doktornő! A szív ultrahang elemzéséhez kérnék Öntől segítséget.Leletem a következő: Bal kamra - végdiast. átm. (EDD) (55):42 Bal kamra-végsyst. átm. (EST) (40):23 Septum-végdiat.vast. (IVS DT) (12):11 Hátsó...
        Tisztelt Doktornő! 2013-ban pitvarfibrillációval kerültem a belgyógyászat intenzív osztályára, ahol SR iv. amiodarone telitést követően állt helyre. 2 év panaszmentes időszak után 2015. októberétől újra jelentkeztek a panaszok, de 1-3...
        Tisztelt Dr.Molnár Dóra! Az lenne a kérdésem hogy a vérnyomásom 120/40 40-45 körüli szokott lenni ha nyugalmi állapotban mérem és ha intenzív edzést követő 20 percben is hasonló értéket mutat. Fél éve rendszeressen sportolok edzés elött...
        Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Az lenne a kérdesem hogy miért lehet alacsony a diosztés értékem! Edzés után kb 20 percel a vérnyomásom 125/52 80 volt! Nap közbe ez az érték 90/40 50 szokott lenni általában! De semmi panaszom nincs sem szédülés...