• Kihagyott szívdobbanás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr Különböző gyakorisággal (több éve fennáll és néha hónapokra eltűnik, néha pedig naponta többször is) veszem észre az alábbi panaszt magamon: egyszerűen mintha megállna a szívem egy pillanatra, kihagy 1-2 dobbanást, majd hirtelen, hatalmas dobbanással tér vissza, és üt még 2-3 nagyot. közvetlen ezután sokszor köhögés ingerem van pár mp-ig. vérnyomásom tudtommal normális, inkább alacsony, nem dohányzom, súlyfeleslegem nincs, szívemmel probéma (ezen kívül) nincs... a dolog testi aktivitással nem függ össze, tehát gyakorlatilag bármikor, nyugodt, ülő vagy fekvő helyzetben is megtörténik. kérdeztem már erről orvost, készült ekg, de azon teljesen normálisnak látszott minden. mi lehet mégis ez ésmi lenne a teendőm? köszönöm a választ. r.

        WEBBeteg szakértő válasza a szívdobbanás témában

        Kedves kérdező!


        A panaszokat legnagyobb  valószínűséggel extraszisztolék okozzák. Ezek a vártnál korábban jelentkező szívösszehúzódások, melyeket hosszabb-rövidebb kihagyás követ. Ennek megerősítésére, egyéb ritmuszavar kizárására 24 órás Holter EKG elvégzése javasolt, illetve szóba jön esemény Holter vagy transztelefonos EKG használata is, ha elérhető.  Ezek, ha nincs egyéb szervi eltérés (billentyűbetegség, koszorúér-betegség, ionzavar), és számuk nem jelentős, különösebb kezelést nem igényelnek, ártalmatlanok.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-08 19:00:27; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: