• Mitralis prolapus és jobb szár blokk!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornö!

        Nekem 2 éve diagnosztizálták a mitralis prolapust de a napokban annyira fel ment a vérnyomásom hogy muszály volt csinálni egy EKG-t és ott kiderült hogy jobb szár blokk is társul hozzá!

        Melkas fájdalom és nehézlégzéssel társul ez az egész kis okosság!

        Nem tudom hogy ennek lehet e valami plussz következménye?

        Várom válaszát!

        Köszönettel!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mitralis prolapsus témában

        Kedves kérdező!

        A jobb Tawara-szárblokk egy ingerületvezetési zavar a szíven belül, a szív bal oldala kissé hamarabb aktiválódik, mint a jobb. Számos betegséghez társulhat (pl. tüdőbetegséghez, a szív tüdőembólia miatti fokozott terheléséhez), de gyakran nincs kimutatható oka, és többnyire jóindulatú eltérést jelent. Mindenesetre a mellkasi fájdalom (bár ez lehet a prolapsus miatt is), a vérnyomáskiugrások miatt érdemes lenne elmenni egy kardiológiai kontrollra.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-27 10:15:29; Megválaszolva: 2011. október 04., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: