• Mellkasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jo napot!25 eves ferfi vagyok.Mar jo ideje napi rendszeresseggel faj kozepen a melkasom(szorito erzes).A testmozgastol  ez fokozodik.Ezt elmondtam  a haziorvosnak es bekuldott ekg-ra,ami normalis lett!De nem ertem hogy terhelese ekg-t miert nem csinalnak(vagy azt csak a rossz ekg lelet indokolja)?ES mitol lehet ez a fajdalom?Egyebkent 10 eve magas vernyomassal kezelnek.

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező!

        Nem csak a rossz nyugalmi EKG indokolja a terheléses EKG elvégzését, annak pont az a lényege, hogy a megbúvó keringészavart provokáljuk és lehetőleg EKG-n is láthatóvá tegyük, rögzítsük. Jó lenne tudni, mikor jelentkezik a panasz, meddig tart, mire szűnik, volt-e a családban fiatalkori infarktus, dohányzik-e, van-e túlsúlya. Bár elég fiatal, a 10 éve fennálló magasvérnyomás mellett jelentkező mellkasi fájdalom miatt indokolt lenne a terhelés (és egy szívultrahang is). Emellett stressz és reflux (a gyomorból a nyelőcsőbe visszakerülő savas gyomortartalom) is okozhat ilyen fájdalmakat, ez utóbbit is érdemes lenne kizárni.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-25 22:28:12; Megválaszolva: 2011. október 04., 08:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: