• Alacsony vérnyomáskor szédülés, tarkófájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő, alacsony a vérnyomásom, 85 és 55 a két érték, amit akkor mérek meg, ha szédülök, vagy fáj a tarkóm. Mit lehet tenni? Sokat mozgok, minden nap gyalog megyek-jövök a munkahelyemre, mely összesen több, mint egy óra mozgás, kb. 2 liter vizet megiszom, inkább vékonynak mondanám magam. Van olyan homeopátiás szer, mely vérnyomásemelő? Korábban kb. 10 éve szedtem minden évben, kb. két-három évig egy hónapot vérnyomásemelő cseppeket, mert az alacsony vérnyomással járó szédülések minden évben jelentkeznek az első melegebb időszakban (olyan május-júniusban). Mit ajánl a kávéfogyasztáson kívül a vérnyomás emelésére? KÖSZÖNETTEL

        WEBBeteg szakértő válasza a alacsony vérnyomás témában

        Kedves kérdező!

        Sajnos nyugodt szívvel nem tudok homeopátiás szert ajánlani, egyrészt azért, mert nincs elég tapasztalatom velük, másrészt a hatásuk kevésbé kiszámítható. Számos gyógynövénnyel kapcsolatosan leírásra került a vérnyomásemelő hatás, de ugyanúgy, mint a gyógyszereknél, itt is előfordulhatnak mellékhatások, allergiás reakciók, ráadásul ezeket a készítményeket nem vizsgálták klinikai tanulmányok során, így nem biztos, hogy fogyasztásukkal a kívánt hatást érjük el. A vérnyomásemelő cseppek továbbra is elérhetők, amennyiben kezelőorvosa úgy ítéli meg, hogy ezeknek nincs ellenjavallata, és szedésük indokolt, ő tudja majd a készítményt felírni. Azonban ha a leírt (85/55 Hgmm-es)  vérnyomásérték rendszeresen előfordul és panaszokat okoz, érdemes lenne utánajárni, nincs-e valamilyen belgyógyászati eltérés (vérszegényésg, hormonális probléma, szívbetegség) a háttérben.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-24 23:08:17; Megválaszolva: 2011. október 03., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: