• Szív ultrahang

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        A párom, aki 24 éves férfi, gyakran panaszkodik hogy fáj a szive. Ilyenkor szorító, nyilalló fájdalmat érez. Már korábban volt orvosnál, de nem kapott kielégítő választ. A diagnózis ez volt: "az egyik billentyű nem zár rendesen ezért a vér visszafolyik." De semmi bővebbet nem tudunk, hogy ez mitől van, hogyan lehet kezelni. Mit lehet enni, vagy mit nem. Milyen sportokat lehet űzni?.

        Szeretnénk elmenni egy magánrendelőbe, ahol alaposan átvizsgálnák a szivét, és aki ellátna tanácsokkal, hogy mit lehet vagy mit nem.

        Kérem ajánljon Debrecenben egy olyan magánrendelőt (vagy rendelőt) ahol kellően kivizsgálják és elmagyarázzák a betegnek is hogy mitől vannak ezek a tünetek,stb.

        A mihamarabbi válaszát köszönöm!

        További szép napot kívánok!

        WEBBeteg szakértő válasza a mitralis prolapsus témában

        Kedves kérdező!

        Leírása alapján a mitralis prolapsus az, amire először gondolni tudok. Ez azt jelenti, hogy a bal pitvar és bal kamra közötti billentyű szerkezete lazább. Emiatt a billentyű minden egyes összehúzódáskor visszacsapódik a pitvar felé, ami azt eredményezi, hogy több-kevesebb vért is visszaenged, és a visszacsapódás során a billentyűt tartó ínhúrok és szemölcsizmok (amik a vitorla köteleihez hasonlóan funkcionálnak) is túlfeszülnek, ez pedig ritmuszavarokat, mellkasi fájdalmakat provokál. Az eltérés valószínűleg veleszületett, és többnyire jóindulatú, csak a miatta keletkező panaszok tudnak kellemetlenek lenni.
        Érthető, hogy a panaszok ijesztőek, és szeretnének pontosabb információkat kapni az eltérésről. Kivizsgálás szempontjából Debrecenben egyrészt a Kardiológiai Klinika ambulanciáját tudom ajánlani, bár itt a napi 250 fős betegforgalom mellett kevesebb idő jut a "beszélgetésre", tanácsadásra (ez beutalóköteles szakrendelés). Ha jól értettem, szóba jöhet magánrendelő is, így nyugodtan merem ajánlani a Jó Szívvel Kft. szakorvosait, akiknél előre egyeztetett időpontban történhet meg a kivizsgálás. Elérhetőségük: www.szived.hu, telefon: 06-70-967-5100.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-14 21:12:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: